Tuesday , April 30 2024

Volum al poetului sucevean Doru-Mihai Mateiciuc, tradus în engleză de Raluca-Georgiana Nicolae, publicat în SUA

La începutul lunii octombrie 2022, volumul ”The insurrection of poetry” conținând poezii ale poetului sucevean Doru-Mihai Mateiciuc traduse de Raluca-Georgiana Nicolae, a fost publicat în Statele Unite de Amazon Publishing.

Raluca-Georgiana Nicolae își continuă astfel periplul literar cu o nouă provocare: traducerea unor poezii create de unul dintre cei mai importanți poeți din Bucovina – Doru-Mihai Mateiciuc –, autor a 11 volume de poezii publicate în engleză, franceză și spaniolă.

Autorul, cunoscutul medic sucevean stomatolog Doru-Mihai Mateiciuc,  scrie încă din perioada liceului, iar poeziile acestuia au fost publicate în mai multe reviste literare importante.

Traducătorul este autor a patru cărți pentru copii și adulți tineri publicate în Marea Britanie și S.U.A , având în curs de apariție un al cincilea volum la o editură din Regatul Unit. (O.S.)

Vezi si

Recomandări ale specialiștilor DSP Suceava de Sărbători: prepararea corespunzătoare a alimentelor și evitarea exceselor alimentare

Consumarea alimentelor în exces poate duce la dispepsii gastro-intestinale (greţuri, balonări, dureri abdominale difuze, scaune …