Thursday , May 2 2024

Luptatorul Max Croitoru, eliberat din arest preventiv

Fostul lupt\tor K1, Maximilian Croitoru, a fost eliberat din arest [i transferat la Sec]ia Grajduri a Spitalului Socola din Ia[i n `n cursul zilei de ieri, la Tribunalul Suceava s-a judecat cererea `naintat\ de Parchet de revocare a m\surii preventive

Miercuri, la Tribunalui Suceava, s-a `nf\]i[at fostul lup\tor K1 Maximilian Croitoru, care a fost adus `n fa]a instan]ei dup\ ce procurorii au formulat o cerere de revocare a m\surii de arest preventiv [i de internare a inculpatului la Spitalul Socola Ia[i. Cererea a fost `naintat\ pe fondul raportului medico-legal psihiatric, `n urma c\ruia s-a stabilit c\ `n momentul comiterii faptei, Max Croitoru nu avea discern\m=nt. Cei de la Institutul de Medicin\ Legal\ “Mina Minovici” din Bucure[ti au stabilit c\ lupt\torul K1 nu era con[tient de ceea ce face atunci c=nd a comis infrac]iunea de tentativ\ de omor, raportul fiind avizat [i de un alt grup de medici speciali[ti.
~nainte de judecarea cauzei, Croitoru era foarte vesel [i `ncrez\tor, el `nt=lnindu-se `n sala Tribunalului cu mai mul]i prieteni ce veniser\ probabil s\-l sus]in\ moral. Acesta chiar a declarat `n fa]a instan]ei c\ este de acord cu m\sura de revocare a arestului preventiv [i de transferare a sa la sec]ia Grajduri, a Spitalului Socola. Lupt\torul K1 a mai ]inut s\ precizeze c\ de dou\ luni nu a mai luat nici un medicament de specialitate, de[i acest lucru i-a fost prescris de medici. El a sus]inut c\ a procedat astfel deoarece se simte bine [i nu mai acuz\ dureri `n zona capului. Totodat\, a declarat c\ regret\ infrac]iunea pe care a s\v=r[it-o, nu `[i aduce aminte de nimic [i c\ nu `[i poate explica de ce a s-a manifestat astfel.
Drept urmare a deciziei luat\ ieri de Tribunalul Suceava, Maximilian Croitoru va fi transferat la Socola, iar apoi, `n urma unui nou raport psihiatric, ar putea ie[i din spital liber ca pas\rea cerului.
Amintim c\ `n seara zilei de joi 21 iulie anul curent, dezbr\cat `n pielea goal\, b\rbatul de 41 de ani a distrus mai `nt=i tot ce avea prin cas\, apoi poarta locuin]ei, dup\ care a ie[it `n drum [i s-a legat de cine i-a trecut prin fa]\, snopindu-i `n b\taie. Cei agresa]i, Nicolai Gr\dinaru, de 59 ani [i Gheorghe Pav\l, de 49 ani au fost transporta]i cu ambulan]a la Spitalul Jude]ean Suceava, unde au r\mas interna]i. Dac\ `n cazul celui dint=i diagnosticul a fost traumatism cranio – cerebral minor [i contuzie contuzie coloan\ cervical\, Gheorghe Pav\l a fost internat `n stare de com\ `n urma traumatismului cranio cerebral suferit. S-a mai stabilit c\ Maximilian Croitoru a distrus dou\ autoturisme – la primul a spart parbrizul [i geamurile laterale de pe partea stâng\, iar la al doilea a spart doar parbrizul. (Paul BONDAR)

Vezi si

Lucian Harșovschi: Serviciul de închiriere a trotinetelor electrice și-a reluat activitatea

Începând cu data de 1 mai, serviciul de închiriere a trotinetelor electrice al Primăriei Municipiului …