Tuesday , April 30 2024

Au fost arestați doi indivizi din Rădăuți care au furat dintr-o casă o casetă de valori cu 50.000 euro, 80.000 lei și 30 g bijuterii din aur

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi  a anuntat vineri, 30 septembrie, că doi bărbați din localitate au fost reținuți și apoi arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați că pe 6 septembrie au intrat într-o casă din Rădăuți de unde au furat o casetă de valori  conţinând  50.000 euro și de 80.000 lei și aproximativ 30 g bijuterii din aur.

Conform procurorilor, în perioada 04 septembrie 2022, orele 10.00 – 10 septembrie 2022, orele 16.20, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în curtea și ulterior în imobilul situat în municipiul Rădăuți, judeţul Suceava, aparţinând  soților V. A și V. M, sustrăgând din bucătărie o casetă de valori conţinând sumele de 50.000 euro și de 80.000 lei, precum mai multe bijuterii din aur, iar dintr-un dormitor de la parter, suma de 8.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că la data de 06 septembrie 2022, în intervalul orar 02:06 – 06:02, în baza unui plan infracțional anterior conceput, inculpaţii  Lupăștean Mario Lucian și Văcărean Andrei, ambii din Rădăuți, s-au deplasat cu autoturismul marca BMW X3, condus de Lupăștean, la imobilul situat în municipiul Rădăuți, judeţul Suceava, aparținând soților  V. A și V.M , unde  inculpatul Văcărean a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curte, apoi, prin efracție în spaţiul interior al locuinței, luând  din bucătărie, după îndepărtarea sistemului de fixare în podea, o casetă de valori conţinând sumele de 50.000 Euro și de 80.000 lei, un ceas bărbătesc și cantitatea de aproximativ 30 g bijuterii din aur şi dintr-un dormitor suma de 8.000 lei, bunuri pe care ulterior le-au transportat împreună, cu autoturismul menţionat, la un alt imobil din municipiul Rădăuți, judeţul Suceava, iar apoi într-o locaţie necunoscută.

Joi, 29 septembrie,  sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, organele de cercetare penală au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi. În urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor suspecți, pentru săvârșirea în coautorat,  a infracțiunii de „furt calificat”. Persoanele reținute au fost introduse în arestul IPJ Suceava.

De asemenea, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți,  a formulat propunere de arestare preventivă  pentru cei 2 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi, propunere care a fost admisă. (O.S.)

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Vezi si

Recomandări ale specialiștilor DSP Suceava de Sărbători: prepararea corespunzătoare a alimentelor și evitarea exceselor alimentare

Consumarea alimentelor în exces poate duce la dispepsii gastro-intestinale (greţuri, balonări, dureri abdominale difuze, scaune …