Tuesday , April 30 2024

Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor de 700 de lei românilor cu pensii mai mici de 2.000 de lei

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o OUG care prvede acordarea uui sprijin financiar de 700 de lei pentru toţi pensionarii din sistemul public şi militar care au mai pţin de 2.000 de lei pe lună.

”Am adoptat, astăzi, Ordonanţa de Urgenţă care prevede acordarea unui ajutor de 700 de lei pensionarilor din sistemul public şi militar care au venituri mai mici de 2.000 lei/lună”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Muncii.

Acesta precizează că măsura face parte din Pachetul Sprijin pentru România, care mai prevede, printre altele, şi acordarea de vouchere electronice în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, adică de patru ori în acest an, persoanelor cu venituri mici.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, măsura se aplică pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul militar şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Vezi si

Peste jumătate dintre părinții care muncesc în alte țări nu vin acasă de Sărbători

Mai mult de jumătate – 55% – dintre părinții care lucrează peste graniță nu vor …