Monday , April 29 2024

Firmă din Frasin amendată cu 30.000 de lei șI lăsată fără lemn în valoare de 23.500 de lei, pentru 5 avize de însoțire fictive

Marți, 10 mai, o echipă formată din lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control inopinat la un agent economic din Frasin,pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, a delictelor silvice și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că în perioada 18 – 20 ianuarie 2022, agentul economic a emis fictiv un număr de 5 avize de însoțire electronice pentru lemn foc fag, fără însă ca exepdierea materialului lemnos aferent să fi avut loc.

Firma respectivă a fost amendată cu 30.000 lei și a fost confiscată cantitatea de 136,072 mc material lemnos, în valoare totală de 23.540,3 lei.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pentru lămurirea tuturor aspectelor într-un dosar ce vizeaza mai mulți agenți economici, ce au comis fapte similare, dosar ce se află sub supravegehrea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …