Monday , April 29 2024

Lucian Ovidiu Heiuș a fost numit președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, joi , pe Lucian Ovidiu Heiuș (foto), președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat. Decizia a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial.

„Am cerut noului președinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susținut”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul afirmă că implementarea proiectelor “Radarul mărfurilor” și „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulți bani la bugetul de stat și să asigure un mediu de business concurențial.

Mirela Călugăreanu, fosta șefă ANAF, a fost numită, marți, de Parlament, în funcția de consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi.

Lucian Heiuș a fost consilier superior la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara, deputat PNL și director general la Uzina Mecanică Orăștie. Până în prezent Heiuș a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor. (Mediafax)

Vezi si

Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024

Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la …