Tuesday , April 30 2024

Ucraina se așteaptă la acțiuni de provocare ale Rusiei în Transnistria pentru a acuza Kievul de agresiune asupra unui alt stat

Forțele Armate Ucrainene au transmis că forțele ruse vor continua să lovească infrastructura de transport pentru a întrerupe aprovizionarea țării cu bunuri. De asemenea, comandamentul militar transmite că rușii ar putea desfășura „acțiuni de provocare” în Transnistria.

„Forțele ruse ar putea desfășura «acțiuni de provocare» în regiunea separatistă Transnistria din Moldova pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva unui stat vecin. Trupele ruse continuă să blocheze parțial Harkovul, bombardamentele continuând în unele părți ale orașului. În orașul port Mariupol, care este asediat, forțele ruse au continuat asaltul fabricii Azovstal, una dintre cele mai mari fabrici de fier și oțel din țară. În ultimele 24 de ore, forțele ucrainene au respins patru atacuri inamice din regiunile Donețk și Lugansk.Aceștia au distrus și cinci tancuri, opt unități de blindate, șase vehicule și opt sisteme de artilerie inamice”, arată comandamentul ucrainean.

Într-o actualizare separată, armata ucraineană spune că forțele ruse au pierdut în jur de 19.500 de soldați și personal militar în luptă, începând din 24 februarie, de la începutul invaziei ruse.

BBC nu a putut verifica în mod independent aceste informații, transmite Digi24.

Vezi si

Stoltenberg: ”Nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câștige războiul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat într-o vizită la Kiev, a dat asigurări luni …