Tuesday , April 30 2024

FOTO. Gara Burdujeni, plină de refugiați. Sala de festivități găzduiește ucraineni care așteaptă un tren spre marile orașe din țară

Refugiații ucraineni care au intrat în țara noastră prin Vama Siret ajung, în principal, în Aeroportul Salcea sau la Gara Burdujeni, ca mai apoi să își continue drumul spre destinația finală, unde sunt așteptați de familie, rude sau prieteni. Activitatea Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Salcea este intensă în această perioadă, datorită suplimentării curselor pe care le solicită refugiații, însă în Gara Burdujeni situația este mai complexă, dat fiind faptul că există o capacitate mai mare de găzduire a pasagerilor în sălile de așteptare.

Chiar și așa, spațiul s-a dovedit a fi insuficient, din cauza numărului tot mai mare al refugiaților care aleg să călătorească cu trenul spre marile orașe din țara noastră.

Drept urmare, a fost deschisă Sala de festivități, unde au fost aduse scaune pentru călătorii în așteptare și au fost amenajate spații dedicate voluntarilor care oferă pentru refugiați diferite ajutoare, de la băuturi calde la mâncare, pături și, mai ales, informații.

Amintim că Parohia ”Sf. Gheorghe” Burdujeni, aflată în proximitatea Gării, a organizat încă din primele zile de la izbucnirea războiului în Ucraina ronduri cu voluntari care au oferit refugiaților un ceai cald sau o gustare și tot felul de lămuriri sau informații prin vocea unui reprezentant al bisericii vorbitor de limbă ucraineană.

Munca voluntarilor continuă, iar organizarea activităților în gară a fost optimizată în această perioadă astfel încât să răspundă prompt și punctual nevoilor sutelor de ucraineni care tranzitează județul nostru în drumul lor spre destinația aleasă.

Zilnic, sute de refugiați ajung în Gara Burdujeni pentru a lua trenul, marea lor majoritate îndreptându-se spre Cluj sau București. (O. N.)

 

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …