Tuesday , April 30 2024

Pacienții care erau în UPU noaptea trecută au fost redirecționați către spitalele din Rădăuți și Fălticeni

S-a luat această decizie, pentru ca medicii urgentiști să poată prelua eventualele cazuri de la etajul IV, unde a izbucnit incendiul. Din fericire, nu  au fost victime.

Spaimă și groază au trăit cadrele medicale de la Spitalul Județean, noaptea trecută, când un incendiu a izbucnit la etajul IV al unității spitalicești. Din fericire nu au fost victime, iar toată lumea s-a mobilizat exemplar.

Pacienții care erau în Unitatea de Primire Urgențe în acel moment, au fost redirecționați către spitalele din Rădăuți și Fălticeni, pentru ca medicii urgentiști să poată prelua eventualele cazuri de la etajul IV, dar din fericire nu a fost nevoie.

”Incendiul a pornit la etajul IV , probabil de la un sistem de alarmare de la patul pacientului, cauza este în curs de investigație. S-a început evacuarea pacienților înainte de venirea echipajelor de la ISU. Au fost evacuați 329 de pacienti de la etajele superioare, de la IV la nivelul etajelor inferioare. Sistemele de alarmare au funcționat. Evacuarea a decurs repede și în condiții de siguranță. La acest moment o parte din pacienți au fost relocați în secțiile unde erau internați înafara celor 40 de paciente din secția de Obstetrică Ginecologie de la etajul IV, care momentan sunt cazate în alte secții ale spitalului. Nu sunt victime. Pacienții existenți în UPU la acel moment, și care necesitau internare au fost redirijați spre spitalele din Fălticeni și Rădăuți, pentru a putea prelua pacienții de la etajele superioare ale spitalului și cei care ar fi putut necesita îngrijiri”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …