Tuesday , April 30 2024

ziare.com: Românii cu certificate false de vaccinare ar trebui să se autodenunțe dacă vor să facă vaccinul

Un fenomen descoperit astă vară i-a surprins pe medicii din spitale. Pacienți care susțineau că s-au imunizat anti-COVID ajungeau să facă forme grave de boală. Într-un final recunoșteau că, de fapt, serul nu ajunsese la ei, ci la chiuvetă. Aveau însă certificate de vaccinare. Așa a descoperit poliția sute de persoane care au cerut și au primit astfel de imunizări fictive contra unor șpăgi de 500 – 1.500 de euro.

Președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra, a explicat pentru Ziare.com că cei care vor să își facă acum vaccinul pe bune, vor trebui să se autodenunțe.

”Pacienții vaccinati fictiv nu pot beneficia de vaccinare corectă decât dacă se autodenunță”, a punctat doctorul Gindrovel Dumitra.

În luna august, erau verificate 370 de adeverințe de vaccinare despre care se crede că ar fi false, 400 de persoane fiind cercetate în astfel de spețe. Iar în luna septembrie au început să apară și primele cazuri de medici care făceau astfel de imunizări ilegale. Atunci, o doctoriță din Dâmbovița și soțul ei au fost săltați și reținuți după ce femeia ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare unor sportivi de la echipa de fotbal unde soțul ei era antrenor și președinte al clubului de fotbal.

Însă afacerile de acest fel sunt departe de a fi stârpite. Surse judiciare au precizat pentru Adevarul, săptămâna trecută, că în judeţul Prahova sunt în derulare mai multe anchete privind vaccinări fictive, una vizează angajaţi ai unui mare spital din judeţ, iar altele – centre de vaccinare din zonele rurale din Prahova (cabinet medicale individuale ale unor medici de familie sau chiar centre de vaccinare amenajate în mediul rural).

Personalul medical care recurge la astfel de practici riscă un dosar penal pentru infacțiuni de corupție, fals intelectual, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale.

Citiți continuarea pe Ziare.com 

 

Vezi si

Finanțarea autostrăzii A7 a fost aprobată de deputați

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, contractul de finanţare, în valoare de 600 de milioane …