Tuesday , April 30 2024

Procurorul General al R. Moldova a fost reținut pentru 72 de ore

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți după-masă chiar în clădirea Procuraturii Generale, scrie Deschide.md, care precizează că Procuratura Anticorupție a început urmărirea penală împotriva lui. Procurorul general a fost reținut pentru 72 de ore.

Procurorii moldoveni fac percheziții în biroul șefului Procuraturii Generale, potrvit surselor Deschide.md. Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție, Victor Furtună, a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Atât Stoianoglo, cât și adjuncții săi, au fost suspendați din funcție.

Procurorul general a fost ridicat cu mascații din biroul său.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a confirmat suspendarea din funcție a procurorului general.

„Acum câteva minute în urmă am fost informat prin e-mail că procurorul desemnat astăzi de CSP pentru analizarea sesizării lui Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Conform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, „mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale”.

De asemenea, prin efectul legii (art.18 alin.(4) Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură) sunt suspendați de drept și adjuncții Procurorului General.

Prin urmare, în acest moment nu avem o conducere a procuraturii”, a anunțat ministrul Justiției.

 

Vezi si

Stoltenberg: ”Nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câștige războiul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat într-o vizită la Kiev, a dat asigurări luni …