Monday , April 29 2024

USR-PLUS anunță inițierea unei moțiuni de cenzură. „Poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia sau coaliția îi retrage sprijinul politic”

USR-PLUS a anunțat joi inițierea unei moțiuni de cenzură și îi cheamă alături pe “toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin”.

Reprezentanții USR-PLUS mai spun că moțiunea poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coaliția îi retrage sprijinul politic.

Anunțul făcut de USR-PLUS joi, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion:

“Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.
Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.
Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.
Florin Cîțu trebuie să plece.
Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coaliția îi retrage sprijinul politic”.

Vezi si

MAI: În perioada 1- 6 mai nu se vor elibera pașapoarte, permise de conducere sau cărți de identitate

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reamintește că, luni și marți, serviciile publice comunitare care eliberează permise …