Friday , May 3 2024

Ucraina extinde restricțiile până la 1 octombrie

Ucraina a decis miercuri să prelungească cu o lună, până la 1 octombrie, starea de urgență care le permite autorităților regionale să impună restricții anti-COVID-19, în contextul răspândirii rapide a variantei Delta a coronavirusului, a anunțat miercuri premierul ucrainean Denis Şmigal, potrivit Reuters.


”Din păcate, experții încep să înregistreze primele trenduri negative în materie de spitalizare a celor grav bolnavi; de aceea, guvernul adoptă un decret pentru a extinde starea de urgență și lockdown-ul flexibil până la 1 octombrie”, a declarat șeful executivului ucrainean în reuniunea săptămânală a cabinetului său.
”Lockdown flexibil” înseamnă că autoritățile regionale au competența de a înăspri sau a relaxa restricțiile, în funcție de situația concretă la nivel local. Starea de urgență urma să expire la 31 august.
Numărul mediu zilnic al noilor cazuri de COVID-19 din Ucraina, calculat pe șapte zile, a depășit 1.000 începând de la jumătatea lunii iulie, după ce autoritățile au ridicat majoritatea restricțiilor și au menținut doar obligativitatea purtării măștii sanitare și măsurile de distanțare fizică.
Cu o populație de 41 de milioane de locuitori, Ucraina se află printre cele mai afectate țări din Europa de epidemia de COVID-19. Astfel, până miercuri au fost consemnate 2,3 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 53.149 fatale, în timp ce 2,5 milioane de persoane sunt complet vaccinate împotriva coronavirusului.  (Agerpres)

Vezi si

SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina

Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic, cloropicrina, împotriva forţelor ucrainene, încălcând …