Sunday , May 19 2024

Uleiul de macadamia – recomandat pentru folosirea zilnica în îngrijirea pielii si pentru par

Uleiul de macadamia, ob]inut din fructele arborelui omonim originar din Australia, este recomandat pentru folosirea zilnic\ în îngrijirea pielii, dar [i în tratamente pentru p\rul uscat, informeaz\ un comunicat.
Macadamia este un arbore originar din Australia. Nucile de macadamia au miezul dulce, foarte pl\cut [i sunt din ce în ce mai apreciate ca delicatese în gastronomie.
Uleiul este ob]inut prin presarea la rece a nucilor [i este non gras [i p\trunde rapid în piele. Popularitatea uleiului de nuci de macadamia provine din faptul c\ are cea mai mare cantitate de acizi gra[i mononesatura]i dintre toate uleiurile presate la rece folosite în cosmetic\.
Ulei de macadamia este unul dintre uleiurile de plante rare, care con]in cantit\]i mari de acid palmitoleic, care se aseam\n\ sebumului (gr\simea produs\ în mod natural de pielea omului, pentru protec]ie). Este un emolient excelent [i deosebit de bun pentru tenul uscat [i matur, dar [i hidratant pentru toate tipurile de piele.
Concentra]ia mare (21%) de acid palmitoleic, dar [i cea de acid oleic (58%) ajut\ la prevenirea îmb\trânirii premature a pielii – reduce apari]ia ridurilor fine, atunci când este utilizat în masajul facial.
Mai mult decât atât, uleiul de macadamia are un efect revigorant asupra pielii [i ajut\ la prevenirea bolilor de piele.
Datorit\ efectului regenerant, poate fi folosit cu succes la tratarea cicatricelor, a r\nilor minore, calmeaz\ arsurile solare, ofer\ protec]ie împotriva ac]iunii nocive a soarelui [i a altor afec]iuni ale pielii.
Uleiul de macadamia este potrivit [i pentru tratarea p\rului uscat, vopsit sau permanent, folosit ca masc\.

Vezi si

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, iar hipertensiunea arterială este responsabilă de …