Tuesday , April 30 2024

Un automobil al prințesei Diana, oferit de prințul Charles cu ocazia logodnei lor, scos la licitație

Un automobil Ford Escort, oferit prințesei Diana de prințul Charles cu ocazia logodnei lor, va fi scos la licitație după ce actualul său proprietar, care a păstrat secretă originea vehiculului timp de peste 20 de ani, a decis să îl vândă, informează DPA, citata de Agerpres.

Diana Spencer a primit acel automobil – un model argintiu 1,6 L Ghia, fabricat în 1981 – de la prințul de Wales cu două luni înainte de căsătoria lor. Prințesa Diana a condus acel vehicul atunci când se deplasa pentru a asista la partidele de polo ale prințului Charles, iar pe capotă este amplasată o efigie aurie reprezentând o broască – o copie a emblemei originale oferite prințesei britanice de sora ei, Sarah, și pe care Diana a păstrat-o atunci când a vândut automobilul.

Prințesa Diana a încetat să mai conducă vehiculul la scurt timp după ce l-a născut pe prințul William în 1982. Mașina a fost cumpărată ulterior cu suma de 6.000 de lire sterline de un comerciant de antichități. În cele din urmă, automobilul a ajuns, în jurul anului 2000, în colecția proprietarei sale actuale – o admiratoare a familiei regale, care a păstrat-o timp de peste 20 de ani și a condus-o doar sporadic, fără să dezvăluie istoricul mașinii în fața prietenilor ei. Lewis Rabett, reprezentant al casei de licitații Reeman Dansie din Colchester, un oraș din comitatul Essex, afirmă că automobilul nu a mai fost văzut de publicul larg timp de peste 20 de ani.

Mașina, aflată într-o stare de conservare impecabilă, este în continuare echipată cu numerele sale de înmatriculare inițiale – WEV 297W -, are un kilometraj de 88.000 de mile (141.622 de kilometri), iar vopseaua și tapițeria sunt cele originale. Specialiștii se așteaptă ca această mașină să fie vândută la un preț cuprins între 30.000 și 40.000 de lire sterline (34.840-46.455 de euro) în cadrul licitației regale organizate de casa Reeman Dansie pe 29 iunie, cu exact o lună înainte de împlinirea a 40 de ani de la nunta prințesei Diana cu prințul Charles. Potrivit organizatorilor, licitația a atras deja interesul mai multor colecționari, în special din Statele Unite.  (Agerpres)

Vezi si

Jerry Seinfeld: Stânga radicală și prostiile Political Correctness aduc sfârșitul comediei

Jerry Seinfeld, actorul în vârstă de 70 de ani, a susținut, în cadrul unui interviu …