Tuesday , April 30 2024

Doi bărbați au băut formol crezând că-i țuică. Unul dintre ei a ajuns la spital

Sâmbătă seara, la ora 18.25, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin 112 de către B. Mihai din Hănțești, despre faptul că M. Mihai și T. Mihai, în timp ce se aflau la locuința sa, au băut formol.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, B. Mihai locuiește pe raza satului Hănțești, iar sâmbătă  au venit la locuința acestuia T. Mihai, de 64 ani, din localitate și M. Mihai, de 37 ani, din comuna Răuseni, județul  Botoșani, pentru a-l ajuta la reconstrucția podețului din fața imobilului.

În jurul orei 18.00, în timp ce B.Mihai era plecat împreună cu soția sa pe islazul localității Hănțești, pentru a aduce animalele acasă, T. Mihai a găsit în anexa din curtea locuinței o sticlă din material plastic de 500 ml, cu ”formol – 24%”, lichid despre care acesta a crezut că este țuică. Cu intenția de a se cinsti, T. Mihai și M. Mihai au băut câte aproximativ 30 ml  de ”formol – 24%”.

După aproximativ 15 minute, când s-a reîntors la domiciliu, proprietarul a observat că cei doi se simt rău, bârbații spunându-i că au băut din sticla pe care i-au și arătat-o. Văzând recipientul respectiv, B. Mihai și-a dat seama că cei doi au ingerat ”formol – 24%”, motiv pentru care a apelat 112 solicitând intervenția ambulanței.

La fața locului s-a prezentat un echipaj de poliție din cadrul SPR 8 Adâncata și două echipaje ambulanțiere din cadrul SMURD, care le-au acordat celor doi îngrijiri medicale. Inițial, M. Mihai a refuzat să fie transportat la UPU Suceava pentru investigații medicale. Ulterior, echipajul ambulanțier l-au transportat pe T. Mihai la UPU Suceava pentru investigații medicale amănunțite. Tănăsoaia Mihai a fost diagnosticat cu ”intoxicație involuntară cu formol”, rămânând internat în unitatea spitalicească.

În urma investigațiilor efectuate a rezultat faptul că B. Mihai deținea formol în gospodărie pentru uz veterinar. S-a întocmit dosar penal pentru două infracțiuni de „vătămare corporală din culpă”.

Vezi si

Recomandări ale specialiștilor DSP Suceava de Sărbători: prepararea corespunzătoare a alimentelor și evitarea exceselor alimentare

Consumarea alimentelor în exces poate duce la dispepsii gastro-intestinale (greţuri, balonări, dureri abdominale difuze, scaune …