Tuesday , April 30 2024

Cum sa deschideti un magazin online in 6 pasi simpli

Fie ca afacerea dvs. este la inceput de drum sau este o companie prezenta pe piata de mult timp si  care doreste sa se extinda, vanzarea produselor dvs. online poate face diferenta dintre succes si stagnare. Daca doriti sa va deschideti un magazin online va recomandam sa  parcurgeti cei 6 pasi esentiali de mai jos.

In anul 2021 vanzarile de comert electronic cu amanuntul la nivel mondial vor ajunge la 4,9 trilioane de dolari, potrivit surselor din domeniu. Avand in vedere previziunile este timpul sa va ganditi sa va mutati afacerea online. Din fericire, deschiderea unui magazin online este mai simpla decat ati putea crede.

Vanzarea online poate fi o experienta plina de satisfactii care va permite sa va exprimati si spiritul antreprenorial. Mai important, poate fi modalitatea de a incepe o noua afacere sau de a dezvolta una existenta.

Cum deschideti un magazin online in 6 pasi simpli

1. Decideti ce produse doriti sa vindeti

Inainte de a face primii pasi este important sa decideti ce tipuri de bunuri veti vinde online. Indiferent ce alegeti este important sa lucrati cu produse care va pasioneaza sau de care sunteti interesat.

Veti lucra cu aceste produse zi de zi asa ca asigurati-va ca este o activitate de care nu va veti plictisi cu usurinta in viitor. Daca nu aveti o idee anume despre ce puteti vinde aruncati o privire la diferiti furnizori drop-shipping. Puteti alege in mod convenabil din lista lor de produse si le puteti vinde pe propriul site fara a fi necesar sa aveti stocuri sau spatii de depozitare mari.

2. Alegeti cea mai buna solutie de ecommerce pentru dvs.

In functie de bugetul dvs. si nivelul de expertiza urmatorul pas este sa decideti ce tip de solutie de comert electronic este potrivita pentru magazinul dvs.

  • Gazduita – platforme web specializate in constructia de magazine care ofera instrumente vizuale pentru a va construi si mentine functional magazinul online. Acest tip de magazin online este cel mai potrivit pentru incepatori in constructia de website-uri. Nu necesita cunostinte tehnice avansate insa veti fi limitat la functiile pe care le ofera platforma (nu veti putea instala pluginuri produse de terte parti pentru a extinde functionlitatile si in general nu veti putea migra usor pe alte platforme).
  • Custom – sunt magazine online construite folosind software specializat precum PrestaShop, Magento, WooCommerce, etc.  Spre deosebire de solutiile gazduite va trebui sa va gasiti un dezvoltator care sa va intretina websitul si un serviciu de gazduire web ceea ce poate necesita un efort initial mai mare.

Puteti opta pentru un serviciu de  gazduire web optimizata pentru magazine PrestaShop, care va ofera performanta de top, indiferent de dimensiune sau numarul de produse. Alegand un pachet de gazduire web specializata pentru platforma pe care va fi construit websitul nu trebuie sa va mai faceti griji pentru performante si siguranta datelor dvs.

3. Construiti magazinul online

In functie de tipul de solutie pe care l-ati ales este important sa aflati mai multe despre functionalitatile acestuia. Incepeti sa configurati paginile importante, inclusiv paginile de produse si categorii, home page-ul, paginile de continut si multe altele.

Luati in considerare brandingul si proiectarea website-ului la fiecare pas. Acestea sunt elemente importante pentru succesul oricarui website de comert electronic.

Analizati websiturile concurentei si retineti elementele relevante de pe fiecare. Ganditi-va cum puteti sa integrati functionalitatile interesante de pe aceste websituri in propriul magazin. Chiar daca la inceput nu veti putea sa integrati tot ce va doriti pe situl dvs. pastrati o lista cu elemente / functii pentru etapele ulterioare de dezvoltare.

4. Alegeti un nume de domeniu

Numele dvs. de domeniu este adresa web (URL) unde clientii va gasesc magazinul online. Este o decizie importanta pentru afacerea dvs., asa ca alocati-i suficient timp.

Pe scurt, alegeti un nume de domeniu scurt, simplu si care descrie afacerea dvs. Dupa aceea, decideti extensia dvs. (.ro, .eu, .com, .biz, .net, sau exploraţi oportunitatile oferite de noile extensii de domenii), apoi inregistrati-l la un furnizor de nume de domenii.

5. Monetizati magazinul online

Ati intrat  in afaceri pentru a face bani, nu? Prin urmare, urmatorul pas inainte de lansarea magazinului dvs. este sa decideti cum veti incasa platile de la clientii dvs. Cea mai profesionala optiune este sa acceptati plati cu carduri de credit direct pe website-ul dvs. insa luati in considerare si alternativele – PayPal, Bitcoin, transfer bancare sau plata la livrare.

6. Comercializati afacerea

Odata ce site-ul dvs. web este   lansat online trebuie sa atrageti clientii catre magazinul dvs. cu ajutorul marketingului. Indiferent daca folositi e-mailul, retelele sociale, SEO sau alte forme de marketing online, este esential sa va popularizati magazinul in randul potentialilor clienti.

Cu alte cuvinte, chiar daca aveti cel mai uimitor site din lume, daca nimeni nu va poate gasi magazinul afacerea dvs. va avea de suferit.

Deschiderea unui magazin online poate fi un proiect interesant si de succes cu conditia urmarii unor repere importante dar si implicarii in acest proces, inca din faza de conceptie. Veti intalni multe situatii neobisnuite dar va trebui sa va adaptati si sa intelegeti concepte noi; in timp afacerea dvs. poate evolua si sa ajungeti sa aveti o activitatea placuta dar care sa fie si viabila din punct de vedere economic.

 

Vezi si

Expoziție cu lucrările participanților la concursul de caligrafie “Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”

În perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizează o expoziție cu lucrările …