Tuesday , April 30 2024

Gheorghe Flutur: Guvernul acordă 4,05 milioane de lei pentru plata restanțelor către minerii de la Crucea

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat joi seara că Guvernul acordă 4,05 milioane de lei pentru plata restanțelor către minerii de la Crucea.


Pentru soluționarea situației de la Mina Crucea, Gheorghe Flutur a purtat discuții cu premierul Florin Cîțu, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu și cu ministrul Muncii, Raluca Turcan.
“Pentru acoperirea restanțelor la plata tichetelor de masă, Guvernul aprobă acordarea de ajutor din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Ajutorul de urgență se acordă pentru acoperirea restanțelor reprezentând contravaloarea alimentației de protecție, prevăzută în contractul colectiv de muncă. Salut decizia Guvernului și sper că astfel se va închide conflictul de muncă”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Reamintim că minerii au început un protest spontan miercuri, 17 martie 2021,la exploatările de la Crucea-Botușana. Inițial, oamenii s-au adunat afară, iar ulterior s-au hotărât să se blocheze în subteran. Ei au încetat activitatea și unii spuneau că vor intra în greva foamei în cazul în care Compania Națională a Uraniului nu le respectă drepturile. Duminică, prefectul anunța privitor la situația drepturilor salariale ale minerilor de la CNU Crucea că au fost virate, încă de vineri după amiază, sumele aferente salariilor restante din lunile ianuarie și februarie, plus avansul pentru luna martie.

Minerii au reclamat de la bun început și faptul că nu au mai primit contravaloarea suplimentelor de hrană de aproximativ un an. De aceea, minerii au continuat protestul până în momentul în care le vor fi alocați și banii aferenți achiziționării hranei antidot. (O.S.)

Vezi si

Primarul Lungu: A fost semnat contractul pentru noua autobază destinată transportului metropolitan

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, marți dimineață, că a fost semnat contractul de …

2 comments

  1. Guvernul nu trebuie sa aprobe acordarea unui ajutor de urgenta. Sunt drepturi salariale restante, platiti oamenii, repejor. Daca v-ar duce capul ar ramane in productie exploatarea de la Crucea si Botusana.

  2. Juvenal spartanu

    Dom Flutur ,
    V am criticat se cate ori mi ai dat ocazia..dar acum va felicit pentru implicare.