Tuesday , April 30 2024

Amenzi de aproape 20.000 de lei la restaurante și pensiuni care au găzduit nunți și cumătrii la sfârșit de săptămână

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii suceveni au intensificat acțiunile de prevenire a răspândirii SarsCov2, fiind vizate în special localurile care găzduiesc evenimente private. Echipajele de poliție au întrerupt evenimente private desfășurate în restaurante și pensiuni din Câmpulung Moldovenesc, Sucevița, Pojorâta și Șaru Dornei

După ce sâmbătă au fost întrerupte trei evenimente private organizate la pensiuni și restaurante,  duminică s-a acționat în baza informațiilor și datelor obținute, fiind depistate mai multe petreceri organizate cu încălcarea Legi nr. 55/2020.
În incinta unor pensiuni sau restaurante polițiștii au găsit nunți, botezuri, cununii și alte evenimente private la care au participat în total peste 300 de persoane.
Toți participanții au fost legitimați, sancționați cu avertisment sau amendă și au fost reinstruiți cu privire la interdicțiile impuse de lege și situația pandemică.
Organizatorii evenimentelor și administratorii locațiilor respective au fost amendați cu aproape 20.000 de lei. De asemenea, a fost informată și Direcția de Sănătate Publică pentru dispunerea măsurilor conform competenței.
Astfel, pe 7 martie 2021, un echipaj de poliție din Marginea, în timp ce desfășura activități de verificare, pe linia modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă, privind prevenirea răspândirii virusului SARS COV 2 a constatat că la un restaurant din comuna Sucevița se desfășoară un eveniment privat, respectiv un botez cu circa 40 de participanți.
Administratorul localului, o femeie de 47 ani, din comuna Marginea, a fost amendată cu 5.000 de lei, evenimentul a fost întrerupt, iar participanții îndrumaţi să părăsească incinta restaurantului. De asemenea au fost găsiţi şi sancționați contravențional organizatorii botezului. Participanții evenimentului au fost avertizați cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2.
Tot la data de 7 martie a.c., la ora 20.30, în cadrul Planului de acțiune pe linia prevenirii răspândirii Covid-19, polițiștii din Vatra Dornei au făcut verificări la locurile pretabile organizării de evenimente private de pe raza de responsabilitate. Cu această ocazie, la o pensiune – restaurant din comuna Șaru Dornei, polițiștii au constatat desfășurarea unui eveniment privat (nuntă) la care participau aproximativ 70 – 80 de persoane.
Evenimentul a fost oprit, toți participanții fiind dispersați, iar cei doi organizatori și administratorul localului au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 cu amenzi în valoare totală de 4.500 lei pentru organizarea, respectiv desfăşurarea unui eveniment în spaţiu închis.
La data de 5 martie 2021, administratorul localului, respectiv un bărbat de 49 ani, din comuna Șaru Dornei, a fost instruit pe bază de proces verbal cu privire la interzicerea organizării de evenimente pe durata stării de alertă.
În acest caz a fost informată și DSP Suceava pentru luarea măsurilor complementare.
În aceeași zi, polițiștii din Pojorâta, în baza unui Plan de Acțiune al Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, au făcut verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS – Cov 2, pe raza comunelor Sadova, Pojorâta și Fundu Moldovei, ocazie cu care au depistat pe raza comunei Pojorâta o pensiunea turistică administrată de o femeie de 47 ani, din comuna Pojorâta, în interiorul căreia se desfășura o nuntă cu circa 100 de persoane. Cu ocazia verificării, a fost găsit administratorul pensiunii care a relatat faptul că ea a organizat și permis desfășurarea nunții în restaurantul pensiunii.
S-a solicitat administratorei pensiunii întreruperea evenimentului, ocazie cu care persoanele prezente au părăsit locația, polițiștii rămânând la fața locului până la plecarea tuturor participanților. Femeia fusese instruită în scris anterior, în dimineața zilei de 7 martie 2021, pe bază de proces-verbal cu privire la faptul că organizarea de evenimente private în spații închise este interzisă, în contextul prevenirii și combaterii infectării cu virusul COVID-19. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 7.000 de lei.
La data de 7 martie 2021, în jurul orei 21.15, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc, în urma unor date și informații obținute, s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unui eveniment privat în incinta unui restaurant din localitate.
Restaurantul este situat în municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar în incinta restaurantului au fost găsite 48 de persoane care participau la o masă festivă fără program artistic.
De serviciu, în calitate de ospătar, a fost identificată o femeie de 25 ani, care a declarat verbal că persoanele prezente la masa festivă nu sunt cazate în incinta hotelului restaurantului.
Având în vedere cele constatate, administratorul societății a fost sancționat contravențional cu suma de 3000 lei, evenimentul fiind întrerupt. (O.S.)

Vezi si

Patru elevi suceveni s-au remarcat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză 

Etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a avut loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la …