Tuesday , April 30 2024

Halep și-a luat revansa în fața polonezei Iga Swiatek. Joacă sfert cu Serena la Australian Open

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Australian Open, după o victorie în trei seturi în fața tinerei poloneze Iga Swiatek (19 ani), ultima campioană de la Roland Garros.

Tenismena noastră de 29 de ani a avut o revenire superbă și a întors de la 0-1 la seturi, scor final 3-6, 6-1, 6-4.

Primul set al întâlnirii a fost unul echilibrat, cu un început strâns și cu multe puncte jucate la limită. Scorul a mers cap la cap până mai târziu, când Simona Halep a avut două clipe de neatenție la 3-3, ratând două șanse de break pe serviciul polonezei. Lucrurile s-au întors rapid de acolo, Simona a fost nervoasă, a urmat un break la zero făcut de Iga și setul s-a încheiat cu un singur break, 6-3, după 38 de minute, cumva meritat pentru campioana de la Roland Garros.

Setul secund nu a semănat deloc cu primul, iar Iga abia s-a văzut în joc, Halep a început să găsească soluții. Și au venit loviturile câștigătoare, pistonarea reverului polonezei și greșelile în lanț ale lui Swiatek.

S-a terminat 6-1 după doar 26 de minute, poloneza cerând spre finalul setului doi și un ajutor din partea trainerului competiției, pentru câteva probleme medicale.

Iar manșa decisivă a fost una plină de emoții, Simona s-a dus rapid la 2-0, poloneza a egalat la fel de rapid, Halep s-a distanțat din nou la 4-2. Cu un final de joc lucid și eficient, Halep a câștigat până la urmă cu 6-4 în decisiv.

Partida a durat o oră și 53 de minute și îi prilejuiește Simonei calificarea în al cincilea sfert de finală la Melbourne, acolo unde va da piept cu Serena Williams, campioană de 23 de ori în turneele de Mare Șlem, cu care s-a întâlnit ultima dată în finala de la Wimbledon, acum doi ani. Americanca, revenită la forma ei bună de dinainte de naștere, pare la Melbourne mult mai relaxată și  a declarat deja că abia așteaptă să-și ia revansa.

Cele două se vor întâlni cel mai probabil în noaptea de luni spre marți la Melbourne, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …