Thursday , May 9 2024

Astazi este ultima zi de `nscrieri la USV

Num\rul total al `nscri[ilor la una din cele nou\ facult\]i ale universit\]ii sucevene a ajuns la  5758 N `n urma celor [ase zile de `nscrieri, `nc\ sunt specializ\ri care au adunat sub 10 `nscri[i N num\rul celor care au optat pentru o form\ de `nv\]\m=nt la distan]\ a ajuns la 977

Ast\zi este ultima zi `n care absolven]ii ciclului liceal se mai pot `nscrie la una din specializ\rile celor nou\ facult\]i ale Universit\]ii “{tefan cel Mare”.
Din data de 11 iulie, dat\ la care s-a dat startul primei sesiuni a `nscrierilor, [i p=n\ `n prezent un num\r de 5758 de candida]i au optat s\-[i continue studiile universitate la institu]ia sucevean\, din care 1850 numai `n cea de-a [asea zi.
Facultatea de {tiin]e Economice [i Administra]ie Piblic\ se men]ine `n continuare `n fruntea topului preferin]elor candida]ilor, doar `n a [asea zi 564 de elevi aleg=nd s\-[i depun\ dosarul la una din cele nou\ specializ\ri ale acestei facult\]i. Profilul Contabilitate [i informatic\ de gestiune a atras p=n\ `n prezent cei mai mul]i candida]i, respectiv 343, fiind urmat de Drept cu 303 `nscri[i.
{i specializarea Ingineria produselor alimentare din cadrul Facult\]ii de Inginerie alimentar\ s-a dovedit a fi unul din cele mai v=nate domenii, cei 556 de `nscri[i confirm=nd acest lucru.
N trei absolven]i au optat pentru Filozofie [i niciunul pentru Ingineria [i managementul calit\]ii
Dac\ facult\]ile cu profil real au mari [anse s\-[i acopere toate locurile planului de [colarizare, nu aceea[i tendin]\ se `nt=lne[te [i `n cadrul facult\]ilor cu profil uman, unde sunt specializ\ri la care num\rul de candida]i nu dep\[este pragul de zece.
Trei candida]i [i-au exprimat op]iunea de a urma cursurile Facult\]ii de Filozofie [i [ase  au optat pentru Muzeologie, ambele fiind specializ\ri ale Facult\]ii de Istorie [i Geografie. Pentru cele dou\ specializ\ri ale facult\]ii de Silvicultur\, {tiin]a mediului [i Silvicultur\, 399 candida]i [i-au depus dosarul pentru a ocupa unul din cele 205 locuri aprobate de consiliul academic al facult\]ii. ~n cadrul Facult\]ii de Inginerie Mecanic\, Mecatronic\ [i Management, facultate care are cinci direc]ii de studiu, 209 de absolven]i s-au `nscris p=n\ `n prezent, `n condi]iile `n care facultatea pune la dispozi]ia candida]ilor 183 de locuri subven]ionate [i cu tax\. Situa]ie delicat\ `n cazul specializ\rii Ingineria [i managementul calit\]ii, unde `n curs de [ase zile niciun candidat nu a optat pentru aceast\ direc]ie de studiu.
Pentru Departamentul de S\n\tate [i Dezvoltare uman\ nu se fac `nscrieri `n sesiunea iulie 2011. Num\rul candida]ilor care au optat pentru a-[i continua studiile post-universitare la universitatea sucevean\ a ajuns la 95, {tiin]e ale Educa]iei fiind facultatea pentru care au optat to]i cei care [i-au depus dosarul.
N platitorii de tax\ trebuie s\ achite la `nmatriculare un avans de 200 de lei
Admiterea se face în ordinea descresc\toare a mediei generale, în limita num\rului de locuri planificate pentru fiecare domeniu.  În cazul mediilor egale pe ultimul loc, departajarea se face conform metodologiei fiec\rei facult\]i. Candida]ii admi[i cu tax\ vor achita la înmatriculare [i un avans de 200 lei din taxa de [colarizare iar cei care nu se înmatriculeaz\ pân\ la data de 28 iulie (ora 14.00) vor fi declara]i respin[i. Locurile f\r\ tax\, care se elibereaz\ din diverse motive, vor putea fi ocupate numai de candida]ii care au achitat taxa de înmatriculare, în ordinea descresc\toare a mediilor.
Contesta]iile cu privire la rezultatele concursului se depun la Comisia de admitere a universit\]ii în termen de dou\ zile  de la afi[area rezultatelor. Locurile r\mase neocupate dup\ cele dou\ sesiuni de admitere se redistribuie de c\tre Senatul universit\]ii în cadrul aceluia[i ciclu de studii universitare. (Adelina TALPALARIU

Vezi si

Ștrandul se va deschide pe 15 mai, dacă vremea nu va fi capricioasă

Ștrandul Sucevei ar putea fi deschis la data de 15 mai. Un anunț în acest …

No comments

  1. Sper ca va aparea o erata. Dak te uiti pe site-ul USV veti observa ca nr de inscrisi este cumulativ. Deci pe 18 iulie nu s-au inscris 1850 de persoane ci acesta este nr total de inscrisi. De unde 5758 de candidati…