Friday , April 26 2024

Comuna Arbore intră în scenariul roșu; trei localități rămân în continuare în scenariul galben

„Scenariul roșu” va fi aplicat comunei Arbore, pentru 14 zile începând de vineri, 15 ianuarie, după ce rata de infectare (incidențele cazurilor pozitive la mia de locuitori în ultimele 14 zile) a crescut la 3,12 cazuri la mia de locuitori. Hotărârea a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență convocat miercuri, 13 ianuarie, de prefectul Alexandru Moldovan în ședință extraordinară, ținută în sistem online.

De partea cealaltă, comuna Horodnic de Jos a intrat în „Scenariul verde” după ce rata de infectare cu COVID-19 a scăzut la 0,8 cazuri la mia de locuitori. Pe de altă parte, CJSU Suceava a stabilit în ședința de miercuri că trei unități administrativ teritoriale vor rămâne în „Scenariul galben” iar una va intra sub incidența acestui gen de măsuri. Astfel, municipiul Fălticeni mai rămâne încă două săptămâni în „Scenariul galben” după ce rata de infectare cu noul coronavirus se menține ridicată fiind de 1,89 de cazuri la mia de locuitori, la fel cum și orașul Milișăuți și Pojorâta unde rata de infectare este de 1,95 respectiv 2,35 va fi în Scenariul galben. Pentru comuna Fundu Moldovei, Scenariul Galben unde rata de infectare este de 1,5 cazuri la mia de locuitori a fost instituit începând din data de 15 ianuarie. (D.P.)

 

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …