Tuesday , April 30 2024

Alec Baldwin primar al orasului New York?

Alec Baldwin preconizeaz\ posibilitatea de a se lansa în politic\ [i de a se prezenta la viitoarele alegeri pentru prim\ria New York-ului, din 2013. În vârst\ de 53 de ani [i profitând de faima pe care ob]inut-o cu popularul serial de televiziune “30 Rock”, actorul [i-a anun]at decizia colaboratorilor apropia]i, noteaz\ joi ziarul El Mundo.
De peste dou\ decenii, Baldwin men]ine o rela]ie strâns\ cu Partidul Democrat, c\ruia i-a f\cut dona]ii generoase. N\scut în Long Island (Nueva York), nu este prima dat\ când fostul so] al lui Kim Bassinger cocheteaz\ cu saltul în politic\.
“Dac\ este ceva ce-mi doresc? Sigur c\ da”, declarase el într-un interviu acordat revistei New York, în 1997. “Acum am 39 de ani [i pare c\ politica este un domeniu c\ruia te dedici dup\ 50 de ani”, ad\ugase el premonitor. Odat\ dep\[i]i cei 50 [i dup\ ce a primit pre]iosul trofeu Globul de Aur, actorul din “Octombrie ro[u”, “Aviatorul” sau “The Coole” /pentru care a fost nominalizat la Oscar/ a recunoscut c\ nutre[te ambi]ii politice.
Anul trecut, însu[i Baldwin a l\sat s\-i scape c\ ar dori s\ figureze pe listele forma]iunii The Working Families Party (WFP) la alegerile pentru postul de guvernator al ora[ului New York. Candidatura lui Andrew Cuomo l-a f\cut pân\ la urm\ s\-[i piard\ interesul. Lipsa unui candidat democrat cu prestan]\ care s\-l înlocuiasc\ pe Michael Bloomberg, aflat la al treilea s\u mandat de primar, îl determin\ acum s\-[i încerce norocul.
“Nu elimin posibilitatea”, a m\rturisit purt\torul de cuvânt al actorului, Matthew Hilzkik. Alec Baldwin studiaz\ posibilitatea de a renun]a chiar la marele [i micul ecran, pentru a face pasul definitiv la politic\. Decizia lui Baldwin pare s\ se fi precipitat dup\ scandalul suscitat de congresmanul de New York, Anthony Weiner, unul din democra]ii cu cele mai mari [anse de a disputa locul pe care îl va l\sa vacant actualul primar al Big Apple, Michael Bloomberg. Actorul este de p\rere c\ scandalul fotografiilor lui Weiner de pe Twitter [i conversa]iile sale “nepotrivite” cu mai multe femei îi ofer\ [anse de a câ[tiga alegerile, potrivit unui apropiat al lui Baldwin citat de ziarul The Daily.
“Democra]ii au nevoie de un candidat cu mare prestan]\, iar Alec este persoana nimerit\”, a precizat el. Mare amator de politic\ [i sus]in\tor fervent al democra]ilor, Baldwin a anun]at recent c\ 2012 va fi ultimul s\u an ca protagonist al serialului de comedie laureat cu numeroase premii “30 Rock”. (Agerpres)

Vezi si

Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale

Interogat de polițiștii francezi în legătură cu presupuse agresiuni sexuale asupra a două femei pe …