Thursday , May 2 2024

Trei șoferi băuți prinși de polițiști. Unul dintre ei are doar 16 ani și conducea o mașină fără ITP și fără asigurare

Duminică, la ora 00:40, o patrulă de poliție din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza comunei Grămești  autoturismul condus de un localnic de 22 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Pe 31 mai, în jurul orelor 16.44, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Frătăuții Noi autoturismul condus de un localnic de 16 ani. În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 16 ani nu  posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.06 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea s-a constatat faptul că, autoturismul avea I.T.P. expirat din data de 12.01.2015, iar polița RCA era de asemenea expirată, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Duminică, la ora 17.47, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Parcului, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 63 de ani din comuna Bosanci. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind de 0,85  mg/l alcool pur in aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Vezi si

Primăria caută iar constructori pentru viaductul și ruta alternativă Suceava – Botoșani

Pe data de 3 iunie se va putea afla în ce măsură vor fi din …