Sunday , April 28 2024

Regizorul Lars von Trier, interzis la Cannes dupa ce a gafat spunand ca e nazist

Scandal imens la Cannes unde organizatorii festivalului au decis sa ia masuri extreme dupa declaratiile naziste cu care regizorul danez Lars von Trier i-a socat pe ziaristi ieri.
Chiar daca si-a cerut scuze, copilul teribil al cinematografiei europene, a fost taxat la greu de organizatori pentru declaratiile de simpatie fata de Hitler de la conferinta de presa in care isi prezenta filmul Melancholia
“Gasim intolerabil si inacceptabil ceea ce a facut Lars von Trier la conferinta de presa. Comisia de directori condamna declaratiile sale si il numeste persona non grata” au anuntat intr-un comunicat organizatorii festivalului.
In Argentina filmul Melancholia nu va mai fi distribuit  din cauza declaratiile socante ale regizorului care a dezvaluit la prezentarea filmului in care joaca Kirsten Dunst si Charlotte Gainsbourg ca este nazist, il intelege pe Hitler si ca urmatorul sau film ar putea fi The Final Solution – cu referire la planul Germaniei naziste de executie in masa a evreilor. Petrecerea traditionala din fiecare seara de la Cannes a fost anulata din acest motiv ieri.
“Pentru o lunga perioada de timp am crezut ca sunt evreu si am fost fericit pana am cunoscut-o pe Susanne Bier ( regizoare daneza si evreica) cand lucrurile s-au schimat. Am aflat mai tarziu ca sunt de fapt nazist. Familia mea era de origine germana. Ce pot spune? Il inteleg pe Hiter … si il simpatizez un pic” a declarat ieri Lars Von Trier.
“Nu sustin cel de-al doilea Razboi Mondial si nu sunt impotriva evreilor.Israelul ma cam enerveaza insa…” a continuat regizorul care a incheiat surprinzator atunci cand, prezente langa el Kirsten Dunst si Charlotte Gainsbourg au inceput sa se uite ciudat: “Cum pot sa termin fraza asa? Ok, sunt nazist!”

Vezi si

Artistul fenomen Burna Boy vine la vară la UNTOLD

Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, anunță noi nume de artiști îndrăgiți …