Tuesday , April 30 2024

2020 va aduce o schimbare de director la LPS Suceava

Actualul director Ioan Radu a anunțat că este gata să se pensioneze după șapte ani petrecuți la conducerea Liceului cu Program Sportiv. Ioan Radu consideră că cea mai mare realizare de pe parcursul mandatului său este finalizarea campusului de la LPS  

Liceul cu Program Sportiv Suceava va avea un nou director odată cu finalul anului școlar 2019-2020. Anun­țul a fost făcut de actualul director, Ioan Radu, care s-a decis să pensioneze după șapte ani petrecuți în fruntea unității de învățământ din cartierul George Enescu.

Prezent la festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai anului 2019, Ioan Radu consideră că cea mai mare realizare de pe parcursul mandatului său este finalizarea campusului Liceului cu Program Sportiv. “Baza materială a Liceului s-a îmbu­nătățit. În acest șapte ani, s-a finalizat campusul, apărând astfel terenul de fotbal, tere­nurile de handbal, amfitea­trul, internatul și cantina. Toa­te acestea au fost finalizate în timpul mandatului meu. La fel, în școală, am reușit să schim­băm mobilierul, ușile, geamu­rile, deci să creem condiții mai bune pentru toți elevii și pentru toți profesorii. Sunt lucrurile palpabile la care cred că am și eu un merit”, consideră actualul director al LPS.

Ioan Radu a evitat însă să spună care ar putea cel mai potrivit succesor al său. “Nu depinde de mine. Nu sunt eu în măsură să spun cine este cel mai potrivit pentru această funcție”, a precizat Radu, care a preluat postul de director al Liceului cu Program Sportiv din Suceava în decembrie 2012, când l-a înlocuit pe Dumitru Bernicu.

În vârstă de 64 de ani, Ioan Radu are în spate o carieră importantă în sportul sucevean. Ca fotbalist, a fost căpitan al echipei CSM Suceava, a cărui tricou le-a îmbrăcat timp de 12 sezoane, ajungând să fie convocat și la echipa divizionară a României. Din postura de antrenor, Ioan Radu a condus echipele Bucovina Suceava, Laminorul Roman, Midia Năvodari, Foresta Fălticeni și Cetatea Suceava, izbutind o promovare pe prima scenă a fotbalului românesc cu for­mația patronată pe atunci de Eugen Huțu, dar și două promovări în eșalonul secund împreună cu Laminorul Roman și Cetatea Suceava. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …