Friday , May 3 2024

Pe fondul depresiei, un cântăreț de muzică populară din Bacău a încercat să-și ia viața într-o cameră de hotel din Suceava

Bolnav de cancer de mai mulți ani, cântărețul de muzică populară Anton Achiței, în vârstă de 73 de ani, a încercat să-și încheie socotelile cu viața, într-o cameră de hotel, din municipiul Suceava.

Domiciliat în județul Bacău, acesta se afla în Suceava pentru a înregistra niște piese, într-un studio local. Totul s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă, când , pe fondul unei depresii severe, acesta și-a tăiat venele cu o lamă, după care s-a târât în pat. Se pare că a pierdut o cantitate însemnată de sânge și simțindu-se foarte rău, în jurul orelor 7.30, duminică dimineață, și-a sunat un prieten, căruia i-a mărturisit ce a făcut. Acesta nu a stat nicio clipă pe gănduri și a alertat personalul de la recepția hotelului, aceștia din urmă, solicitând ajutor specializat prin numărul unic de urgențe, 112.  Un echipaj al Ambulanței l-a preluat și l-a transportat la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu tentativa autolitică, plăgi tăiate antebraț, sindrom depresiv și sindrom anemic. Pacientul a refuzat internarea la secția de Psihiatrie a spitalului sucevean, și a fost internat la secția de Gastroenterologie, urmând să fie evaluat și din punct de vedere psihiatric. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a petrecut incidentul. (C.R.)

Vezi si

Lucian Harșovschi: Serviciul de închiriere a trotinetelor electrice și-a reluat activitatea

Începând cu data de 1 mai, serviciul de închiriere a trotinetelor electrice al Primăriei Municipiului …