Saturday , May 4 2024

A murit Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact

Chitaristul și compozitorul român Adrian Ordean a făcut sambata anunțul morții muzicianului Leo Iorga, vocalist al formației PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, fost lead vocal al grupului Compact.

”Acum 5 minute, colegul meu de trupă LEO IORGA a plecat spre o lume mai bună… DUMNEZEU SĂ-L IERTE! Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna.” scrie Adrian Ordean pe Facebook.

Leo Iorga (54 de ani)  ajunsese, în urmă cu câteva zile, din nou la spital. El a dus o luptă îndelungată, din 2011 cu cancerul pulmonar, ajungând chiar și-n Cuba.

Leo Iorga a fost bolnav mult timp si, in ultima vreme, a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitala.

De 8 ani el se lupta cu cancerul la plamani si a fost operat in repetate randuri. Pe 9 mai 2014, artistul a suferit o operatie pe creier, in urma depistarii unei metastaze. a facut lungi si repetatwe sedinte de chimioterapie si imunoterapie.

In luna februarie 2019, insa, familia facuse un apel de strangere de fonduri, dupa ce a aflat ca boala recidivase, fiind necesar un tratament la Centrul de Tratament Oncologic Hamburg.

In luna iunie, Leo Iorga a urcat pentru ultima data pe scena. Din scaunul cu rotile, cu o stare de sanatate precara, artistul le-a cantat fanilor “Dupa ani si ani”, intr-o interpretare emotionanta.

A colaborat, pe rând, cu formațiile Compact, Cargo, Schimbul 3, Pacifica, iar din 2012 a fst în trupa Pact alături de chitaristul Adi Ordean.

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …