Tuesday , April 30 2024

TRAGEDIE: Copil de 9 ani din Sf. Ilie, înecat într-o piscină de 60 cm. adâncime, în curtea casei

Marti dupa-amiaza, la ora 17.02, polițiștii Secție 9 Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin apel SNUAU 112 de către echipajul de ambulanță cu privire la faptul că minorul B. Mihai, în vârstă de 9 ani, din comuna Șcheia, a fost găsit în piscina din curtea locuinței fără a prezenta semne vitale de viață. Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 16.30, copilul se scălda într-o piscină amenajată în curtea locuinței din comuna Șcheia, sat Sf. Ilie, împreună cu fratele său, B. Ciprian, de 11 ani.

Părinții minorilor se aflau în locuință, iar la un moment dat mama copiilor, B. Larisa, a observat că fiul său, B. Mihai se află în apă, nemiscat, iar după ce l-a scos a apelat la 112 solicitând intervenția unei ambulanțe. Lucrătorii de pe ambulanță au efectuat manevre de resuscitare timp de o oră apoi au constatat decesul.

Piscina din curte are înălțimea de 80 cm, diametrul de 370 cm și adâncimea apei de 60 cm.

Din discuțiile purtate cu  mama copiilor, a rezultat ca Mihai știa să înoate de la vârsta de 4 ani și nu își poate explica ce s-a întâmplat.

Celălat baiat al familiei,  Ciprian,  în vârstă de 11 ani, care se juca în piscină cu fratele său nu a putut oferi informații cu privire la cele întâmplate, deoarece este diagnosticat cu autism și întârziere mentală.

Copilul inecat nu prezenta urme de violență la nivelul corpului, neexistând indicii cu privire la comiterea vreunei fapte penale.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalui Judetean Suceava în vederea efectuarii necropsiei. Politistii au întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …