Tuesday , April 30 2024

Mihai Ghimpu compara Transnistria cu “un peste bolnav, care se zbate la mal”

Transnistria este “ca un peste bolnav care se zbate la mal”, a declarat joi presedintele interimar moldovean, Mihai Ghimpu, adaugând ca “tot ceea ce este artificial piere” la un moment dat, referindu-se la ceremoniile de la Tiraspol, relateaza Info-Prim Neo în pagina online.
“Lasa-i sa sarbatoreasca. Dar sa vedem ce o sa faca, peste zece ani, aceasta coliba a lui Lenin, în care miroase a comunism”, a declarat liderul de la Chisinau, referitor la sarbatorirea a 20 de ani de la apartia regimului separatist.
Probabil ca ambasadorii Ucrainei si Rusiei au participat la aceste evenimente pentru ca în Transnistria exista cetateni ucraineni si rusi, a spus Ghimpu. Dar, acest lucru nu reprezinta “o sustinere a Transnistriei, pentru ca noi cunoastem pozitia oficiala (reala) a Ucrainei si Rusiei”, a subliniat presedintele interimar al Republicii Moldova, raspunzând la o întrebare a jurnalistilor cu privire la participarea, la festivitatile organizate la Tiraspol, a celor doi ambasadori acreditati la Chisinau.
Joi se împlinesc 20 de ani de la aparitia acestui teritoriu separatist, în regiunea de est a Republicii Moldova, iar Tiraspolul a organizat o parada militara pentru a marca evenimentul.
Potrivit agentiei Novîi Reghion, Valeri Kuzmin, ambasadorul rus la Chisinau, a felicitat Transnistria, în numele ministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, si a promis sprijin, în continuare, locuitorilor regiunii separatiste.

Vezi si

Stoltenberg: ”Nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câștige războiul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat într-o vizită la Kiev, a dat asigurări luni …