Monday , April 29 2024

Liturghie solemna la Sanctuarul Marian de la Cacica închinata beatificarii Papei Ioan Paul al II-lea

La 2 aprilie 2005, orele 21.37, Papa Ioan Paul al II-lea, dup\ o lung\ suferin]\, a plecat la Tat\l. Timp de 27 de ani a slujit evanghelia [i pe Cristos, ani în care a propov\duit iubirea, speran]a [i pacea. Mul]imea de pelerini aduna]i în Pia]a Sfântul Petru din Roma, la auzul acestei triste ve[ti, a sacadat minute în [ir, într-un singur glas, SANTO SUBITO! (SFÂNT IMEDIAT)
La [ase ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea, urma[ul [i colaboratorul s\u apropiat, Papa Benedict al XVI-lea l-a ridicat la slava Ferici]ilor.
În aceste momente, se cuvine s\ rememor\m unul dintre ultimele sale pelerinaje – cel din România din zilele de 7-9 mai 1999. De[i împov\rat de ani [i suferind, a dorit s\ vin\ într-o ]ar\ majoritar ortodox\, iar la sosirea pe aeroportul din Bucure[ti a ]inut s\ aminteasc\ minunatul titlu dat României de „gr\din\ a Mariei”.
Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea a fost marcat\ în ziua de 1 mai, în toate bisericile din Decanatul de Bucovina, prin liturghii de mul]umire, iar polonezii au depus jerbe de flori [i au aprins candele la cele dou\ statui ale Papei din fa]a bisericilor din Suceava [i Cacica.
În ziua de 7 mai 2011, la orele 11.00, la Sanctuarul Marian de la Cacica, cel care prin decretul semnat de papa Ioan Paul al II-lea în anul jubiliar 2000 a fost ridicat la rangul de BAZILIC| MINOR, se va oficia o Sfânt\ Liturghie Solemn\ celebrat\ de Excelen]a Sa Petru Gherghel – episcop de Ia[i, asistat de preo]ii din Decanatul de Bucovina.
La liturghia solemn\ va cânta Corul de Camer\ Vox Artis din Ia[i.
Manifest\rile închinate beatific\rii vor culmina cu consacrarea noii biserici din Poiana Micului cu hramul „Fericitul Ioan Paul al II-lea”. Solemnitatea consacr\rii va avea loc în ziua de 21 mai, în prezen]a cardinalului Stanisław Dziwisz, mitropolit de Cracovia, care a fost secretarul personal al Papei.
Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea umple de bucurie inimile sutelor de milioane de catolici din întreaga lume, dar [i ale tuturor oamenilor de bun\voin]\. Pentru polonezi, oriunde ar tr\i ei, bucuria este dublat\ de un firesc sentiment de mândrie, c\ci El a fost fiul poporului polonez, iar noi am avut privilegiul s\ îi fim contemporani.
Invit\m pe to]i cei care doresc s\ fie al\turi de noi la Sf=nta Liturghie solemn\ de mul]umire în ziua de 7 mai, orele 11.00 la Sanctuarul Marian din Cacica. (Pre[edintele Uniunii Polonezilor din România, Longher GHERVAZEN)

Vezi si

Trei mențiuni pentru elevii suceveni, la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, clasele IX- XII, a fost organizată de Inspectoratul …