Friday , May 3 2024

Replica lui Iohannis când USR l-a anunțat că va avea candidat propriu la prezidențiale

Delegația USR prezentă, marți, la Palatul Cotroceni, la consultările cu Președintele Klaus Iohannis, i-a comunicat acestuia că nu îl va susține la alegerile prezidențiale de la toamnă, au declarat surse politice pentru Digi24.ro. USR și PLUS vor avea candidat propriu în lupta pentru Cotroceni, l-a informat președintele USR, Dan Barna, pe șeful Statului.

Reacția lui Iohannis a fost calmă, susțin sursele participante la întâlnire. ”Foarte bine, ar fi anormal să nu aveți”, le-ar fi spus Președintele celor de la USR.

Aceleași surse relatează că Președintele Iohannis le-a cerut liderilor USR să colaboreze cu PNL, inclusiv într-o guvernare comună, pentru că ”trebuie făcut ceva pentru România”. Dacă USR și PNL nu își unesc eforturile pentru a construi împreună, există pericolul revenirii PSD în forță, i-a avertizat Klaus Iohannis, amintindu-le de victoria zdrobitoare a PSD la alegerile parlamentare din 2016.

Useriștii însă nu s-au arătat dispuși să intre la guvernare, lucru pe care l-au comunicat apoi și în declarațiile publice.

Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat marţi, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că moţiunea de cenzură va fi depusă “cel mai probabil” săptămâna viitoare.

Liderul USR a menţionat că formaţiunea sa va susţine la nivel parlamentar “orice variantă de guvern non-PSD” care îşi va asuma o serie de obiective pe care Uniunea Salvaţi România le-a susţinut în ultimii trei ani.

 

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …