Sunday , May 19 2024

Podul provizoriu între Verești și Udești va fi dat în funcțiune la finele acestei săptămâni

Circulația între Verești și Udești prin zona podului peste râul Sucea­va de la Verești va fi reluată, la finele săptămânii, pe un pod provizoriu care este amplasat la o distan­ță de circa 150 de metri în amonte de actualul pod de peste râul Su­ceava (drumul județean DJ 208B). Anunțul a  fost făcut de vicepreșe­dintele Consiliului Județean Su­ceava, Viorel Seredenciuc, conform căruia lucrările sunt într-un stadiu avansat, turnându-se beton peste tuburile din care este realizat podul provizoriu pentru a nu se întâmpla ceva asemănător ca la podul provizoriu de la Milișăuți ce a sfârșit prin a fi lat de ape.

Lucrările la podul provizoriu sunt realizate de ConBucovina în cadrul celor prevăzute prin acor­dul-cadru multianual în­cheiat de CJ Suceava cu asocierea firmelor BigConf, ConBucovina și Calcarul. Podul provizoriu este doar pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de 7,5tone și are o lățime de cinci metri, pe acesta urmând a se circula în ambele sensuri, dar în mod alternativ, indicatoare în a­cest sens urmând a fi puse.

Reamintim că podul de pes­te râul Suceava a fost închis la începutul acestui an din cauză că nu mai prezenta siguranță în exploatare Preșe­dintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent marți, 26 februarie, la Verești, alături de reprezentanții dru­murilor județene, de vicepreșe­dintele Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc, dar și primarii de la Verești și Udești, pentru a vedea clar, în teren, la fața locului, unde va fi amplasat pod provizoriu.

La ultima ședință de Consiliu Județean s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, pentru că s-au mărit salariile minime în domeniul construcțiilor și atunci s-au reactualizat acești indicatori. „Noi am scos o dată la licitație podul, nu a venit nimeni, acum îl scoatem pentru a doua oară, dar vestea pentru cetățenii din zonă este că în câteva zile se va circula prin varianta provizorie, pe podul de tuburi de 1.4m  diametru, prin albia râului Suceava”, a mai transmis Gheorghe Flutur, al finele lunii trecute. Potrivit lui Viorel Seredenciuc, două oferte au fost depuse la licitație. (D.P.)

 

Vezi si

Candidații liberali la primăriile Comănești și Cacica, ”doi stâlpi ai Bucovinei”, lansați în prezența lui Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte PNL și președintele Consiliului Județean Suceava, a participat vineri la lansarea a …