Tuesday , April 30 2024

Mica Unire, sărbătorită de ASSED și Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava

Asociația școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare Suceava  și Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Sucea­va au organizat,  miercuri, 23 ianuarie 2019, un spectacol dedicat Unirii Principatelor Române din 1859, la împlinirea celor 160 de ani.

Evenimentul  a fost găzduit în sala de spectacole a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava și a debutat cu into­na­rea Imnului de stat al României, „Deș­teaptă-te române” . Au urmat două ”lecții” de istorie, una sub forma unui Power Point, „Unirea Principatelor Române” ,  pre­zentat de Grădinaru Silvestru, Horghidan Narcis din clasa a XII-a D, de la C.T. „Petru Mușat” Suceava, coordonator prof. Liliana Bilan și o alta în care au fost rememorate cu adâncă înflăcărare câteva „Frân­turi de patriotism…”,  de către Iorgu Irina, Leizeriuc Diana, Pintilie Miriam și Anton Andreia, din clasele a IX-a C și a XI-a B, de la C.T. „Petru Mușat” Suceava, coordonator prof. Mihaela Neacșu.

Momentul artistic al elevilor a fost susținut de Bilauca Raluca din clasa a X-a D de la C.T. „Petru Mușat” Suceava, coordonator prof. Alexandra Stempel, Grupul vocal „FLOARE DE COLȚ” de la C.T. „Samoil Isopescu”Suceava, coordonator prof. Raluca Colțuneac, Grupul vocal „ROMANCUȚELE”  de la C.T. „Petru Mușat” Suceava, coordonator prof. Elena Stănescu.

Cea de-a doua parte a spectacolului a continuat cu suite instrumentale, vocal-instrumentale și de dansuri din provinciile istorice românești susținute de către mem­brii Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”.

În sală au fost prezenți elevi de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic „Dimitrie Cante­mir” Suceava, se arată într-un comunicat semnat de prof. Mihaela Neacșu.

Vezi si

Recomandări ale pompierilor suceveni pentru petrecerea în siguranță a minivacanței de 1 Mai și Paști

 În perioada premergătoare și pe timpul minivacanței de 1 Mai și a sărbătorilor prilejuite de …