Sunday , April 28 2024

Primăria Fălticeni a semnat contractele de finanțare, din fonduri europene, pentru reabilitări termice la două școli

Primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, au semnat ieri două contracte de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3. – Eficiență energetică în clădiri publice.Primaria_municipiului_Falticeni

Cele două proiecte au ca obiective lucrări de îmbunătățire a infrastructurii la două instituții de învățământ din Fălticeni: “Reabilitarea termică școala Gimnazială Ioan Ciurea” și “Reabi­litarea termică a internatului (Cămin C2) – Colegiul Tehnic Mihai Băcescu”.

Cele două proiecte însumează investiții în valoare de aproape 6,5 ­mi­lioane de lei. Cofinanțarea Primăriei Fălticeni este de 2%.

Semnarea contractelor de finanțare a avut loc la Fălticeni, în prezența Mi­nistrului delegat pentru Afaceri Europene – Victor Negrescu, cu ocazia consultării cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene “Coeziunea, o ­va­loare comună europeană”.

În perioada următoare Primăria Fălticeni va semna și cel de-al treilea contract pe această axă prioritară, pentru reabilitarea termică a cantinei Colegiului Național “Nicu Gane”, contract cu o valoare de peste 2,7 milioane de lei, finanțare din fonduri europene, se arată într-un comunicat remis redacției de Primăria Fălticeni.  (O.S.)

Vezi si

Premieră pentru România. Canotorul sucevean Andrei Cornea, medaliat cu AUR la Europenele de la Szeged, la dublu vâsle, alături de Marian Enache

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …