Tuesday , April 30 2024

Barbatii si femeile se aseamana din ce în ce mai mult

Structura osoas\ facial\ a femeilor a ajuns s\ se asemene tot mai mult cu cea a b\rba]ilor în cursul ultimelor secole, potrivit unor cercet\ri recente efectuate de antropologi de la Universitatea din Carolina de Nord [i prezentate de UPI – scrie site-ul lesquotidiennes.com.
Antropologii au examinat cranii vechi de peste patru secole provenind din Spania [i Portugalia [i au descoperit c\ b\rba]ii [i femeile se aseam\n\ mai mult acum decât în trecut. Cercet\torii cred c\, între altele, o mai bun\ alimenta]ie a permis o modificare a structurii cranio-faciale a femeii. Mult mai dezvoltat\ acum decât în secolul al XVI-lea, ea se aseam\n\ din ce în ce mai mult cu cea a b\rbatului.
Pe lâng\ importan]a sa [tiin]ific\, acest studiu va ajuta la determinarea sexului unui cadavru pornind de la specificit\]ile sale cranio-faciale, explic\ unul dintre antropologi. O asemenea descoperire este, de asemenea, important\ pentru lumea modei, mereu mai fascinat\ de ideea unei frumuse]i care s\ transcead\ genurile.
Succesul unor fotomodele foarte feminine, ca Andreij Pejic sau Lea T, pionier al modei transsexuale, au alimentat recent dezbaterea privind dispari]ia barierelor dintre sexe. (Agerpres)

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …