Tuesday , April 30 2024

PROGRAMUL ZILELOR SUCEVEI – surprize pentru cei mici, tineri și bunici: Târg de Sânziene, concerte cu Alex Velea, Antonia, Anna Lesko, muzică populară, evenimente pentru copii

Timp de trei zile, între 22 și 24 iunie, în parcarea Iulius Mall vor avea loc concerte, iar pe esplanada din fața Casei de Cultură se va organiza Târgul de Sânziene. Iulius Mall face și el o surpriză sucevenilor, organizând în parcarea centrului comercial, joi seară, un spectacol avându-i cap de afiș pe Paula Seling și Nicolae Furdui Iancu. In aceeași locație, Primăria organizează vineri seară un concert cu tinere talente locale, încheiat cu un recital Alexandra Ungureanu u seara de sâmbătă îi aduce pe scenă pe Anna Lesko, Alex Velea, Antonia și se va încheia cu un foc de artificii. Duminică va fi seara de folclor, cu Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Studențesc „Arcanul”, Margareta Clipa, Ana Ilca Mureșan, Sorin Filip, Andra Matei, Gheorghiță Rotaru, Alexandru Recolciuc, Gabriela Teișanu, Clara Hurjui, Doina Petroaie și Ciprian Petroaie, Viorica Galan și Grupul folcloric „Sălăceanca”, Fanfara „Bucovina”, Fanfara Stamate. Nici cei mici nu au fost uitați, sâmbătă având loc pe esplanadă ateliere de meșteșuguri și teatru de păpuși

 

Zilele orașului se apropie, iar Primăria Suceava a comunicat deja programul manifestărilor pentru a ne pregăti de sărbătoare. Anul acesta, Zilele Sucevei vor avea loc în colaborare cu Iulius Mall, ca de altfel și în anii precedenți, iar în acest sens Primăria a încheiat un parteneriat care a fost votat la ultima ședință a Consiliului Local.

Afis Zilele Sucevei (1)

Manifestările care vor avea loc de Zilele Sucevei vor fi întinse pe parcursul a trei zile, res­pectiv în intervalul 22 – 24 iunie și, ca în anii trecuți, concertele vor fi susținute în parcarea Iulius Mall. Potrivit celor spuse de primarul Ion Lungu, s-a optat pentru o formulă în care de Zilele Sucevei să fie alocată suma de 150 de mii de lei de la bugetul local, la care se adaugă încă 50 mii lei de la Iulius Mall, suma fiind aceeași cu cea din anul precedent, când însă manifestările s-au întins pe durata a patru zile.

O surpriză plăcută din partea partenerilor municipalității va avea loc cu o seară mai devreme, când va fi organizat un alt spectacol în parcarea mall-ului din lunca Sucevei. Practic, s-ar putea spune că, începând de joi, 21 iunie 2018, în parcarea Iullius Mall vor avea loc evenimente care vor ține patru zile și care se doresc a fi pline de spectacol și voie bună. Astfel, joi, 21.06.1018, începând cu ora 18.00 va avea loc un spectacol pentru tinere talente locale și concertul „Toți K1 pentru România”. La acest spectacol vor evolua Cornelia Stefan – în deschidere – și Nicolae Furdui Iancu, Proiect K1, Paula Seling, Iuliana Tudor, Vlad Rădescu, Mihaela Rădescu, Sorin Francu Tuan, Daniel Lazăr, Grupul „Crai Nou”.

În ce privește prima zi de spectacole organizate de Primăria Suceava în colaborare cu Iulius Mall, menționăm că vineri, 22 iunie, începând cu ora 18.00, va avea loc un spectacol unde vor fi promovate tinere talente locale – participarea elevilor claselor de canto de la Scoala de Arte „Ion Irimescu” din Suceava, sub coordonarea Alexandrei Dăncilă, a lui Sergiu ­Dum­bravă și a lui Cristian Munteanu; vor evolua apoi pe scenă cei de la școala de dans „Bucovina Dance Studio”, Andy C., Unison Band și în final invitatul special, solista Alexandra Ungu­reanu.

Așa cum a explicat într-o precedentă conferință de presă primarul Ion Lungu, spectacolul de muzică ușoară și focul de artificii nu vor mai avea loc duminică, ci sâmbătă. Astfel, pe 23 iunie, începând cu ora 18.00, va avea loc un alt spectacol în care vor evolua tinerele talente locale, urmate de Alter Ego, Anna Lesko, Alex Velea, Antonia. După ce va fi încheiat recitalul acestora va urma deja tradiționalul foc de artificii.

În ultima zi, cea de duminică, 24 iunie, programul manifestărilor va începe la ora 14.00, când la Iulius Mall va avea loc un concert extraordinar de folclor la care vor participa Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Studențesc „Arcanul”, Margareta Clipa, Ana Ilca Mureșan, Sorin Filip, Andra Matei, Gheorghiță Rotaru, Alexandru Recolciuc, Gabriela Teișanu, Clara Hurjui, Doina Petroaie și Ciprian Petroaie, Vio­rica Galan și Grupul folcloric „Sălăceanca”, Fanfara „Bucovina” a Municipiului Suceava, Fanfara Stamate.

Targul de Sanziene (1)De asemenea, pe esplanada Casei de Cultură va avea loc „Târgul de Sânziene”, organizat în perioada 22 – 24 iunie de Primăria Suceava, în colaborare cu Consiliul Județean și cu Centrul Cultural „Bucovina”. În cadrul evenimentelor care au fost legate de Zilele Sucevei, organizatorii s-au referit la concertul care va avea loc în ziua de duminică, începând cu ora 18:00, pe scena care va fi amplasată pe esplanada Casei de Cultură a Sucevei urmând a evolua: Călin Brăteanu, Casian ­Ba­labasciuc, Constantin Irimia, Vasile Ungureanu, grupurile folclorice „Dor” din comuna Moara, „Străjăncuța” din comuna Straja, „Copchilele de la Calafindești”, Taraful „Obcina”. În fiecare zi a Târgului de Sânziene, între orele 08:00 – 21:00 va fi expoziție cu vânzare. Sâmbătă, sub genericul „Ne creștem viitorul!”, va fi o zi dedicată exclusiv copiilor, pentru care vor fi organizate ateliere de lucru pe meșteșuguri, iar de la ora 17:00, teatrul de păpuși al Centrului Cultural „Bucovina” va oferi celor mici piesa „Fata moșului și fata babei” de Ion Creangă. La ora 18:00, în lectura lui Casian ­Ba­labasciuc, cei mici vor putea asculta „Poveștile lui Creangă”.

Tot de Zilele Sucevei, iubitorilor de cultură li s-a rezervat un eveniment aparte, și anume piesa de teatru „Noapte bună, tăticule!” (o comedie după Jean Poiret). Piesa, în regia lui Alexandru Grecu (directorul Teatrului Național Satiricus „Ion Luca Caragiale” din Chișinău), va avea loc duminică, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, începând cu ora 19:00. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …

2 comments

  1. E cantaciosi la nunti ). Lesko e tipa faina, ce ai cu ea?

  2. Cine mai asculta Anna Lesko si cine dracu e Alter Ego?