Saturday , May 4 2024

Judetul Suceava este al doilea pe tara ca numar de cereri depuse pentru sprijin pe suprafata agricola de teren

N 95 de dosare din cele peste 5.000 care au fost supuse controlului prin teledec]ie [i reinterpretare au primit decizie negativ\ de la APIA
~n cursul trimestrului II al acestui an, Centrul Jude]ean Suceava al Agen]iei de Pl\]i [i Interven]ie pentru Agricultur\ (APIA) a dispus efectuarea controalelor specifice pentru cererile de sprijin pe suprafa]\, `n vederea efectu\rii pl\]ilor integrale aferente anului 2009.
O ac]iune cu impact deosebit [i c\reia i s-a acordat o aten]ie special\ a fost cea de depunere a cererilor de sprijin pe suprafa]\ (SAPS). „~n campania din anul 2010 s-au `nregistrat 56.833 dosare, reprezent=nd 95,85 % din cele `nregistrate `n anul 2009 (56.523 dosare). Suprafa]a declarat\ `n 2010 a fost de 215.585,44 de hectare, din care cea eligibil\ de 209.205,84 de hectare”, se arat\ `ntr-un comunicat al Institu]iei Prefectului – Jude]ul Suceava. Din punct de vedere al num\rului de cereri depuse pentru sprijin pe suprafa]a agricol\ de teren, jude]ul Suceava ocup\ locul II pe ]ar\. Potrivit Institu]iei Prefectului – Jude]ul Suceava, acest fapt face ca [i volumul de munc\ depus s\ fie deosebit de mare, prefectul Sorin Popescu felicit=nd `ntregul colectiv APIA Suceava pentru rezultatele ob]inute.
Totodat\, conform Institu]iei Prefectului – Jude]ul Suceava, a fost reluat controlul administrativ pentru cererile care au fost supuse controlului prin teledec]ie [i reinterpretare. O mic\ parte din suprafe]ele verificate la acest control nu au fost conforme cu datele scriptice, motiv pentru care APIA nu a fost de acord s\ dea subven]ii pentru acestea. „~n urma acestor controale, au fost verificate 56.524 dosare, din care 55.914 dosare au fost `nchise [i acceptate cu decizie pozitiv\, 95 dosare au primit decizie negativ\, 130 dosare erau `n curs de autorizare, 30 dosare au fost `nchise [i restul au r\mas deschise”, se precizeaz\ `ntr-un comunicat al Institu]iei Prefectului – Jude]ul Suceava. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Cinema City din Iulius Mall Suceava deschis în prima zi de Paști. Programul complet al Iulius Mall de Sărbători

De Paște ne întâlnim cu bucurie și recunoștință pentru a celebra nu doar renașterea primăverii, …

No comments

  1. În campania din anul 2010 s-au înregistrat 56.833 dosare, reprezentand 95,85 % din cele înregistrate în anul 2009 (56.523 dosare)……………………….????!!!!!cineva nu stie sa faca un procent corect…..