Sunday , April 28 2024

Sase incendii in judet, in decurs de doua zile

Inspectoratul pentru Situa]ii de Urgen]\ “Bucovina” al jude]ului Suceava a raportat un num\r de [ase incendii `n jude], pentru zilele de 1 [I 2 aprilie.
Primul dintre acestea a avut loc `n comuna Fr\t\u]ii Noi, unde deta[amentul R\d\u]I a intervenit cu dou\ autospeciale pentru localizarea [I stingerea unui incendiu care a izbucnit `n incinta unei gospod\rii. ~n interiorul locuin]ei lui P.D. au ars obiecte de mobilier, electrocasnice [I materiale textile [I au fost deteriora]i circa 50 de metrii p\tra]I de pere]I interiori. Stingerea incendiului a durat aproximativ o or\ [I jum\tate, ne`nregistr=ndu-se victime omene[ti.
Al doilea incident de acest fel a avut loc `n comuna {cheia, la un st=lp de joas\ tensiune apar]in=nd companiei E-ON. Din primele cercet\ri a rezultat c\ incendiul a izbucnit din cauza izola]iei deteriorate a conductorilor electrici.
Tot `n data de 1 aprilie, `n jurul orelor 23:00, Garda de Interven]ie Solca a intevenit cu cu dou\ autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un magazin mixt din comuna Cacica. Acoperi[ul magazinului a ars pe o suprafa]\ de aproximativ 150 de metrii p\tra]I, acoperi[ul magaziei de lemne a ars pe o suprafa]\ de 69 m.p. [I au mai fost cuprinse de fl\c\ri [I 3 r\citoare verticale, 1 vitrin\ frigorific\, 2 l\zi frigorifice, 2 congelatoare [i mobilier. De[I incendiul a fost unul amplu, nu s-au `nregistrat victime omene[ti iar pompierii au reu[it s\ salveze cl\direa [I 21 de butelii cu gaz. Din primele cercet\ri a rezultat c\ acesta a izbucnit din cauza fumatului `n locuri neprotejate.
Trei ore mai t=rziu un alt incendiu a izbucnit `n municipiul F\lticeni, `n comuna For\[ti, din cauza jarului c\zut dintr-o sob\ cu lemne. Magazia de lemne din gospod\ria lui P.V., victima incendiului, a ars pe o suprafa]\ de aproximativ 80 m.p. Nu s-au `nregistrat vicitime omene[ti iar `n cele din urm\, pompierii au salvat locuin]a b\rbatului..
Al cincilea incendiu din jude] a avut loc `n municipiul Suceava, `ntr-un apartament din cartierul Obcini. Deta[amentul Suceava a intervenit cu o autospecial\ [i un modul SMURD pentru stingerea focului care se pare c\ a izbucnit de la un aragaz `n func]iune, alimentat cu gaz [i l\sat nesupravegheat. Au ars aparatul de g\tit  [i obiecte casnice din imediata apropiere a acestuia.
S=mb\t\, dup\ amiaz\, deta[amentul F\lticeni a fost anun]at prin num\rul unic de urgen]\ 112, de un alt incendiu ce a izbucnit `n municipiu, la o planta]ie uscat\ [I la un st=lp din lemn ce apar]inea companiei Romtelecom, care `n cele din urm\ a fost salvat. Pompierii au constatat c\ incendiul a izbucnit din cauza focului nesupravegheat la vegeta]ia uscat\. (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Gheorghe Flutur, la Ziua Diasporei Poloneze: Continuarea A7 de la Siret spre Cernăuți și apoi spre Polonia ar întări legăturile dintre țările noastre

La invitația președintelui Uniunii Poloneze din România, deputatul Ghervazen Longher, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, …