Saturday , June 22 2024

Poliția a arestat zeci de persoane pe care le acuză că au provocat incendiile uriașe din Grecia

Poliția elenă a arestat zeci de persoane pe care le acuză că au provocat incendiile uriașe din Grecia. Experții susțin că incendiile din Grecia sunt cele mai mari înregistrate vreodată în UE, potrivit CNN.

Autoritățile grecești au arestat zeci de persoane în timp ce incendiile fac ravagii în întreaga țară. Incendiile de pe muntele Parnitha, la nord de capitala Greciei, Atena, sunt nu pot fi controlate, iar peste noapte au fost distruse mai multe păduri.

Cea mai mare linie a frontului unde se luptă cu incendiile este în apropiere de orașul Alexandroupolis din nord-estul țării, în regiunea Evros.

Poliția elenă a efectuat 79 de arestări legate de incendii, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Pavlos Marinakis, pentru postul public de televiziune EPT.

„Ceea ce se întâmplă nu este doar inadmisibil, ci și obscen și criminal. Comiteți o crimă împotriva țării. Nu veți fi cruțați. Vă vom găsi și veți fi trași la răspundere în Justiție”, a spus și ministrul grec pentru criza climatică, Vassilis Kikilias, într-o declarație.

Cu peste 73.000 de hectare arse, incendiile din Alexandroupolis sunt oficial cele mai mari înregistrate vreodată în Uniunea Europeană, potrivit comisarului european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

În întreaga Grecie, incendiile de vegetație au afectat până acum 130.000 de hectare, ceea ce reprezintă un record în UE. (Mediafax)

Vezi si

Cele 27 de ţări ale UE confirmă că marți se deschid negocierile de aderare cu #Ucraina şi Republica Moldova

Cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au confirmat deschiderea marţi, 25 iunie, a …