Wednesday , May 1 2024

Flutur încurajează Vatra Dornei şi Cacica să depună proiecte ca să ajungă destinaţii de excelenţă îîn domeniul balnear

Intenţia preşedintelui CJ Suceava a fost făcută publică după ce a semnat, vineri, Declaraţia de la Bruxelles care certifică Suceava ca membru cu drepturi depline al Reţelei EDENflutur semneaza declaratie

Prezent la Bruxelles, la evenimentele EDEN organizate de Comisia Europea­nă, preşedintele Consiliului Judeţean Su­cea­va, Gheorghe Flutur, a semnat vi­­­neri, 23 martie, „Declaraţia de la Bru­xelles” după ce cu o zi mai devreme a primit trofeul EDEN 2017 Winner (locul I). Odată cu semnarea acestui document, Suceava este membru cu drepturi depline al Reţelei EDEN. „Intrarea în Reţeaua EDEN înseamnă o serie avantaje importante pentru judeţul Suceava în dezvol­tarea turismului, sub brandul Bu­co­­­vina. În primul rând o foarte bună vizibilitate a destinaţiei turistice şi acces la analiza privind efectele acţiunilor Reţelei şi ale fiecărui membru. Membrii Reţelei EDEN vor beneficia de promovare gratuită şi putem folosi sigla EDEN”, a precizat Gheorghe Flutur.

Din partea Comisiei Europene, Declaraţia fost semnată de Anna Athanasopoulou, şef Unitatea Turism, Industrii emergente şi creative, Direcţia Generală Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, DG GROW.

Reţeaua EDEN, prin mijloacele de promovare de care dispune, reprezintă cea mai dezvoltată şi mai populară reţea a Uniunii Europene, cu peste 5,5 ­mi­lioane de vizitatori, promovare foto şi video, cu 1.136 articole care apar în toată lu­mea. În consecinţă, doar în Europa, peste 1 milion de turişti şi-au ales destina­ţia direct de pe site-ul de profil al Reţelei şi 46 de milioane accesează site-urile partenere. Membri mai vechi, precum Croaţia, Slo­venia, Austria, care au mai multe destinaţii EDEN, au arătat că prin Reţeaua EDEN au reuşit o creştere importantă a numărului de turişti. Pentru a creşte nu­mărul de zile de şedere s-au constituit asocieri între membri, pe anumite domenii şi/sau zone. În acest an va fi iniţiat un nou concurs de proiecte în care vor fi eligibile destinaţii cu obiective cu caracter de unicitate – mănăstiri, cetăţi, tradiţii, arhitectură.

„Noi, Suceava şi Bucovina, avem un culoar favorabil, prin obiectivele unice – bisericile pictate, monumente UNESCO, existenţa pelerinajului spre obiective turistice, posibilitatea valorificării zestrei etniilor, a meseriilor vechi, în domenii ca exploatarea sării, lemnului sau minereurilor. Sunt exact domenii în care noi am şi făcut investiţii importante pentru reabilitare şi pentru promovare. Sunt atuurile noastre, foar­te importante, pe care vrem să le va­lori­ficăm. Turismul poate contribui la dez­­voltarea comunităţilor locale”, a subliniat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Tema competiţiei în anul 2019 va fi turismul balnear. „Voi încuraja şi sprijini Vatra Dornei şi Cacica să depună proiecte pentru a deveni destinaţii de excelenţă în domeniu”, a declarat Gheorghe Flutur.

Precizăm că România este la a şaptea participare la programul EDEN, iar până acum, din judeţul Suceava, doar munici­piul reşedinţă de judeţ a reuşit să obţină locul 1, ceea ce îi conferă titulatura de „Destinaţie de excelenţă”, însă în primele cinci poziţii s-au clasat, în 2012 şi 2013, comunele Cârlibaba şi Saru Dornei. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Primarul Lungu: A fost semnat contractul pentru noua autobază destinată transportului metropolitan

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, marți dimineață, că a fost semnat contractul de …

2 comments

  1. Este corect ce face dl. Flutur. Bucovina are istoria ei si este elementar sa fie cunoscută prin învățământ, cultură, aeroportul său, spitalul de urgență, printr-un aspect deosebit al Sucevei, etc.

  2. Și pentru faptul că trimite încurajări sau organizează tot felul de petreceri ia salariul de 200 de milioane? Mare idiotenie.