Tuesday , April 30 2024

Un șofer prins băut la volan a fost încătușat de polițiști după ce a devenit agresiv fizic și verbal

Un bărbat de 46 de ani, din Izvoarele Sucevei, prins băut la volan, a devenit agresiv fizic și verbal în fața polițiștilor ce l-au oprit în trafic, motiv pentru care agenții l-au încătușatsofer incatusat

Polițiștii pot interveni în forță, în condițiile legii, împotriva celor care pun în pericol viața, integritatea sau sănătatea persoanelor ori a organelor de ordine, precum și împotriva celor care amenință cu distrugerea unor clădiri sau bunuri de interes public ori privat.

Imobilizarea este o măsură polițienească ce are caracter preventiv, executată în scopul de a pune o persoană în imposibilitatea de a fugi sau de a se manifesta agresiv față de polițist sau față de alte persoane, de a începe sau de a continua o acțiune violentă. Imobilizarea se poate realiza prin folosirea procedeelor de autoapărare, precum și, după caz, a unor mijloace de imobilizare din dotare precum și cu sprijinul altor persoane.

Mijloacele folosite pentru imobilizare sunt stabilite în funcție de numărul persoanelor implicate, starea de agresivitate și forța fizică a acestora, modul de manifestare a agresivității, precum și de obiectele pe care le au asupra lor și care ar putea fi folosite pentru atac asupra polițistului sau a altor persoane.

Înainte de luarea acestor măsuri, persoana este somată să înceteze acțiunea agresivă și să se supună solicitării polițistului, recurgându-se la imobilizare numai dacă persoana nu se conformează. La data de 15 decembrie 2017, în jurul orei 14.10, când po­lițiștii din Pojorâta au oprit pe DJ 175, pe raza localității Izvoarele Sucevei, autoturismul Volkswagen Golf condus de Constantin Tiron, de 46 de ani, din localitate. Cum bărbatul mirosea a băuturi alcoolice, i s-a cerut să sufle în aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat. Soferul a devenit agresiv fizic și verbal, motiv pentru care a fost încătușat și dus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, pentru a-i fi recoltate probe bio­­­logice de sânge în vederea determinării al­­coole­­miei, unde de asemenea a refuzat, cu toate că inițial își dăduse consimțământul scris.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei”. (D.Z.)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …