Sunday , April 28 2024

PNL atacă la CCR Comisia Iordache

Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban, președintele PNL. Va fi sesizată și Comisia de la Veneția, a adăugat el.
l. orban

„Am hotărât atacarea la CCR a hotărârii parlamentare care a constituit comisia specială pentru coduri și legile justiției. Am decis să mandatăm comisia juridică a partidului să pregătească sesizarea Comisiei de la Veneția, ca urmare a faptului că Birourile Permanente reunite au hotărât să respingă soluția PNL ca Parlamentul să sesizeze Comisia de la Veneția privitor la modificările la legile justiției”, a spus Ludovic Orban.
Ludovic Orban a mai spus că liberalii vor convocarea ministrului de Interne, după incidentele de la protestele de duminică.
Și Uniunea Salvați România a anunțat săptămâna trecută că a depus o sesizare de neconstituționalitate cu privire la Hotărârea de înființare a Comisiei speciale pentru legile justiției.
Comisia specială condusă de Florin Iordache, fost ministru al Justiției ce a girat OUG 13 în ianuarie 2017, a adoptat mai multe amendamente controversate la legile justiției.
digi24.ro

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …