Monday , April 29 2024

Majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2018, amânată din nou

guvern

Hotărărea prin care salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 ianuarie 2018 nu se află nici azi pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului Tudose, programată pentru ora 13.00. Proiectul încă aşteaptă avizul Consiliului Economic și Social.
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a prezentat, în primă lectură, pe 26 octombrie, proiectul de Hotărâre de Guvern prin care salariul minim brut pe țară ar urma să crească la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018. Această valoare corespunde salariului prevăzut în Programul de guvernare, respectiv 1.550 de lei de la 1 ianuarie 2018.
“HG privind majorarea salariului minim pe economie va fi prezentată ulterior. În acest moment se află în transparenţă decizională pe site-ul ministerului şi mai avem de luat avizul Consiliului Economic Social (CES). Dar nu sunt nici un fel de probleme. De regulă salariul minim pe economie se stabileşte în luna decembrie. A fost dată HG în ianuarie pentru anul acesta, nu e întârziere. Pur si simplu trecem prin toate etapele necesare. Daca Revisal e pregătit astfel încât să suporte modificarea contractelor individuale de munca de la 1 ianuarie – am facut toate verificarile, sistemul informatic e pregatit. Vom veni cu o Hotârâre de Guvern care prelungeşte cu 20 de zile lucrătoare perioada pentru introducerea contractelor individuale de muncă”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în debutul şedinţei de Guvern de săptămâna trecută.
 
 

Vezi si

Nereguli majore și etichete mincinoase la produsele lactate de pe piața din România, descoperite de ANSVSA 

Controale făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 16-29 …