Wednesday , May 1 2024

Rapidistii au surclasat “lanterna rosie”

N trupa preg\tit\ de Ioan Radu s-a impus, cu scorul de 3-0 (1-0), `n fa]a boto[\nenilor de la Luceaf\rul Mihai Eminescu, `ntr-un meci desf\[urat, ieri, pe stadionul Areni n golurile victoriei sucevene au fost marcate de Vaida (‘2), Ghiviziu (‘59) [i Zaremba (‘80) n `n urma acestui succes, rapidi[tii au urcat pe locul 9 `n clasamentul seriei, la finalul etapei a XVIII-a

Rapid Suceava a bifat, ieri, a doua victorie consecutiv\ pe teren propriu de la startul sezonului de prim\var\. Trupa lui Ioan Radu s-a impus, cu scorul de 3-0, `n fa]a boto[\nenilor de la Luceaf\rul Mihai Eminescu, `ntr-un meci desf\[urat pe stadionul Areni [i care a contat pentru etapa a XVIII-a din Ligii a III-a.
Instalat\ `n jum\tatea oaspe]ilor `nc\ din debutul partidei, gruparea “ceferist\” a reu[it deschiderea scorului `n minutul 2, c=nd Vaida a executat `n vinclu o lovitur\ liber\ din marginea careului, dictat\ `n urma unui fault asupra lui C. Ciurl\. Gazdele puteau s\-[i dubleze avantajul la un sfert de or\ de la startul jocului, dar lovitura de cap trimis\ de Zaremba s-a dovedit prad\ u[oar\ pentru portarul advers.
Venit\ pe Areni din postura de “lantern\ ro[ie” a seriei, Luceaf\rul a replicat printr-o serie de [uturi de la distan]\ expediate pe r=nd de Ivasuc, Netbai [i Vieru, dar execu]iile botos\nenilor fie au ratat ]inta, fie au fost re]inute cu u[urin]\ de goalkeeperul Pascal. Pe contre, rapidi[tii [i-au trecut `n cont o nou\ ocazie de a marca prin Ghiviziu, dar [utul din prima a mijloca[ului “alb-vi[iniilor” a fost respins de sub transversal\ de Afloarei, astfel c\ pauza consemna un avantaj minim `n favoarea sucevenilor.
Echipa preg\tit\ de Ioan Radu avea s\ se distan]eze pe tabela de marcaj `n minutul 59, c=nd Golofca a centrat din col]ul careului mare, mingea a ajuns la Ghiviziu, care a preluat scurt [i l-a executat pe portarul oaspe]ilor cu un [ut din 6 metri. Ultimul gol al meciului a picat `n minutul 80, c=nd Ciurl\, aflat la debutul `n postura de titular `n echipa “alb-vi[inie”, a centrat din flancul drept [i Zaremba a marcat cu latul pentru 3-0. Scorul putea lua propor]ii [i mai mari `n minutele de prelungire, dar [utul nou-intratului Barbir este respins de pe linia por]ii de un funda[ advers.
Scor final 3-0 [i rapidi[tii `nregistreaz\ a doua victorie consecutiv\ f\r\ gol primit pe Areni, `n tot at=tea partide disputate pe teren propriu `n mandatul lui Ioan Radu. .
Rapid Suceava: Pascal – Sp\tar, Breniuc, Hrimiuc, C. Ciurl\ – Ghiviziu, Vaida – I. Pl\mad\, Zaremba, Golofca – Liutec. Antrenor: Ioan Radu. Au mai intrat: P\[canu], Olariu [i Barbir.
Luceaf\rul Mihai Eminescu: Afloarei – Burlacu, Pintilii, Dutca, Ciornea – Vieru, Antonescu, Cazacu, Guceanu – Netbai, Ivasuc. Antrenor: C\t\lin Chiril\.

N Rezulatele etapei a XVIII-a:

Petrotub Roman – CSM Foc[ani 0-0
Rapid Suceava – Luceaf\rul Mihai Eminescu 3-0
CSM Pa[cani – ACS Bac\u 0-1
FCM Bac\u – Politehnica Gala]i 1-0
O]elul II Gala]i – CS Panciu 2-2
Aerostar Bac\u – FCM One[ti 0-1
Ceahl\ul II Piatra Neam] – Cetatea T=rgu Neam] 3-0

~n urma victoriei de ieri, echipa sucevean\ a f\cut un salt de dou\ locuri `n clasamentul seriei, p=n\ pe pozi]ia a 9-a. ~n runda urm\toare, “ceferi[tii” se vor deplasa pe terenul celor de la CSM Foc[ani, pentru un meci programat vineri, cu `ncepere de la orele 15.00. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …