Sunday , May 19 2024

24 de primării din județ vor primi fonduri pentru Planurile Urbanistice Generale

A anunțat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur u suma alocată este de 551.020 de lei

flutur 24 febr 2017

Seful administrației ­pu­blice județene, Gheorghe Flutur, a declarat că un număr de 24 dintre cele 114 primării din județ vor primi fonduri pentru realizarea Planurilor  Urbanistice Generale (PUG). El a transmis că a semnat deja contractul de finanțare pentru programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale ale localităților și a regulamentelor locale de urbanism. Suma alocată este de 551.020 de lei, opt dintre cele 24 de primării primind fonduri pentru finalizarea PUG-urilor. El a spus că fondurile au fost alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale.

„În luna martie a acestui an am soli­citat acestui minister alocarea de fonduri pentru trei programe destinate primăriilor. Astfel, pe lângă programul de elaborare a PUG-urilor am mai solicitat fonduri și pentru proiectul de realizare a sistemului informațional specific domeniului imobi­liar-edilitar și pentru proiectul de elaborare a hărților de risc natural pentru cutremure și alunecări de teren”, a spus Gheorghe Flutur.

Făcând referire la fondurile alocate deja pentru PUG-uri, șeful administrației județene a explicat că aceste planuri sunt extrem de importante pentru unitățile administrativ-teritoriale, constituind baza legală pentru realizarea programelor și acțiunilor de dezvoltare.

Gheorghe Flutur a mai arătat că pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, planul urbanistic general cuprinde ­preve­deri pe termen mediu și lung cu privire la evoluția în perspectivă a unei localități, direcțiile de dezvoltare funcțională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulație și de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului național, zonal și județean. “Aceste PUG-uri  cuprind și o listă a principalelor proiecte de dezvoltare și restructurare, stabilirea și delimitarea zonelor cu interdicție temporară și defi­nitivă  de construire sau delimitarea zonelor în care se preconizează operațiuni de regenerare urbană”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Vezi si

Candidații liberali la primăriile Comănești și Cacica, ”doi stâlpi ai Bucovinei”, lansați în prezența lui Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte PNL și președintele Consiliului Județean Suceava, a participat vineri la lansarea a …