Tuesday , April 30 2024

Doi dintre țiganii care au violat o femeie de față cu soțul ei au fost arestați preventiv

Benone Rîpă și Nicolae Marius Darie, ambii din comuna Scheia, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. In toamna anului trecut, un cuplu din Ipotești a fost luat la ocazie de o mașină în care se aflau patru indivizi de etnie rromă. Aceștia i-au dus pe cei doi pe un câmp din Dărmănești, unde le-au luat telefoanele mobile, iar pe femeia de 52 de ani au violat-o toți patru, de față cu soțul ei. La scurt timp după producerea oribilei fapte, Ioan Gheorghe Cuțitariu, din comuna Scheia, a fost reținut de oamenii legii. Al patrulea violator, aflat în detenție în Italia pentru fapte comise acolo, va fi extrădat în luna mai în România 

arestati

Polițiștii suceveni au continuat cer­ce­tările în cazul femeii din comuna Ipo­tești care în toamna anului trecut a fost vio­lată de patru indivizi chiar în fața so­țului său. In sarcina inculpaților s-au reținut infracțiunile de „lipsire de libertate”, „viol” și „tâlhărie calificată”. La scurt timp după producerea oribilei fapte, Ioan Gheorghe Cuțitariu, din comuna Scheia, a fost reținut de oamenii legii.

La aproape opt luni de la odiosul viol, alți doi inculpați din dosar, respectiv Benone Rîpă, de 26 de ani și Nicolae Marius Darie, de 19 ani, ambii din comuna Scheia, au fost reținuți de polițiști. Cei doi au fost prezentați Jude­că­toriei Suceava cu propunere de ares­tare preventivă, iar în urma deliberării, judecătorii de drepturi și libertăți au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi inculpați.

Din informațiile obținute de acnhetatori, în cursul lunii mai a acestui an, inculpatul Elvis Betean, de 30 de ani, din comuna Bălăceana, care a fost ares­tat preventiv în lipsă pentru 30 de zile în acest dosar penal și care în prezent se află încarcerat într-un penitenciar din localitatea Agrigento din Italia, pentru fapte comise pe teritoriul acestui stat, va fi extrădat în România pentru a fi pus la dispoziția organelor de cercetare penală, în vederea continuării cercetărilor și judecării acestuia.

Femeie violată de față cu soțul ei, după ce au fost luați la ocazie

La mijlocul lunii martie 2017, procu­rori ai Parchetului de pe lângă Ju­de­cătoria Suceava au dispus punerea în miș­care a acțiunii penale și au solicitat ju­decătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a inculpatului Ioan Gheorghe Cuțitariu, aflat în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol și tâlhărie calificată.

La data de 19 septembrie 2016, în ju­rul orei 09.00, la sediul Poliției muni­cipiului Suceava s-au prezentat Cri­nuța B., de 52 de ani și Gheorghe B., de 51 de ani, ambii din comuna Ipotești, care au reclamat faptul că, în noaptea precedentă, au fost victimele unor infracțiuni de „viol” și „tâlhărie”, comise de persoa­ne necunoscute pe un câmp de pe raza comunei Dărmănești. Oamenii legii au stabilit că în ziua de 18 septembrie 2016, în jurul orei 18.00, soții B. s-au deplasat cu un autoturism de ocazie în comuna Mitocu Dragomirnei la niște rude, unde au rămas până în jurul orei 23.30, perioadă în care au mâncat și au con­sumat bere. La întoarcere, în timp ce aș­teptau o mașină de ocazie în fața Pri­mă­­­riei din comuna Mitocu Drago­mir­nei, a oprit un vehicul de culoare în­­chisă, cu două portiere, iar patru tineri necunoscuți de etnie rromă i-au luat la ocazie.

După ce au ajuns în municipiul Su­ceava, la intersecția cu strada Grigore Alexandru Ghica, s-au deplasat înspre comuna Dărmănești. Indivizii au oprit mașina pe un câmp și sub amenințarea unui cuțit i-au agresat fizic pe cei doi, le-au furat două telefoane mobile și un ghiul de argint. De asemenea, toți patru au întreținut pe rând relații sexuale normale cu Crinuța B., împotriva voinței sale.

În continuarea cercetărilor privind comiterea infracțiunilor de „lipsire de libertate”, „viol” și „tâlhărie calificată”, în urma investigațiilor întreprinse și a cercetărilor făcute s-a reușit identificarea și probarea activităților infrac­ționale ale numiților Ioan Gheorghe Cu­țitariu, de 21 de ani, din comuna Scheia, Elvis Betean, de 30 de ani, din comuna Bălăceana, Benone Rîpă, de 26 de ani, și Nicolae Marius Darie, de 19 ani, ultimii din comuna Scheia.

Au fost făcut patru percheziții do­mi­­ciliare la adresele suspecților, oca­zie cu care au fost găsiți și duși la sediul Poliției municipiului Suceava, Ioan – Gheorghe Cuțitariu și Vasile Rîpă. În urma cercetărilor desfășurate de lucră­torii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Suceava, la data de 10 martie 2017 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Ioan – Gheorghe Cuțitariu și Va­sile Rîpă.

Din verificările făcute de polițiști s-a stabilit faptul că Elvis Betean se află în arestul autorităților italiene pentru comiterea unei infracțiuni de „tâlhărie”, Nicolae Marius Darie se află în arestul IPJ Suceava, iar Benone Rîpă este arestat în Penitenciarul Botoșani, ambii pentru comiterea unei infracțiuni de „tâlhărie calificată”.

In urma audierii suspectului Ioan Gheorghe Cuțitariu și ținând cont de probatoriul instrumentat, precum și de gravitatea faptelor și de pericolul social creat prin comiterea acestora, polițiștii BIC Suceava au dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Suceava.

Propunerea organelor de cercetare penală a fost însușită de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, incul­pații fiind prezentați Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă, iar în urma deliberării, jude­cătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a inculpatului Cuțitariu pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce Elvis Betean a fost arestat în lipsă. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Sucea­va, cauza urmând a fi lămurită sub toate aspectele pentru stabilirea participației fiecăruia dintre suspecți la comiterea faptei. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …

4 comments

  1. normal ar trebui spinzurati de primul copac , niste criminali acesti tigani. Sa vedem ce va spune legea , ca tare mult a durat pina sa-i prinda pe primii. Or fi “obositi” politistii

  2. De anul trecut pana acum nu i-arestat? Ca de obicei în România nimeni nu e interesat de aplicarea legii. Românii români au ajuns un popor fricos, las, frustrat si nepăsător fata de omul de lângă ei. Moralitatea e doar o cioara vopsita. Cu creierul spalat si cu frica zeci de servicii secrete interne care amenință mereu ca ei fac legea, cu demnitatea călcată în picioare zi de zi de neaplicarea legii de către toti murdarii, românii sunt azi un popor cu capul plecat resemnat sa fie folosit ca si carne vie pe o piata în care jucătorii sunt guvernul, bogătanii spăgari din afara tarii , biserica si mafia de cartier, din care cea mai rea e formată din tigani. Păcat ca românii români prefera sa iei vada familiile violate, ucise si lipsite de libertate, ca adevărat sclavi. Ei la rândul lor sunt sclavi ce faci copii pe mosia tuturor parvenitilor. TREZITI-VĂ

  3. De anul trecut pana acum nu i-arestat? Ca de obicei în România nimeni nu e interesat de aplicarea legii. Românii români au ajuns un popor fricos, las, frustrat si nepăsător fata de omul de lângă ei. Moralitatea e doar o cioara vopsita. Cu creierul spalat si cu frica zeci de servicii secrete interne care amenință mereu ca ei fac legea, cu demnitatea călcată în picioare zi de zi de neaplicarea legii de către toti murdarii, românii sunt azi un popor cu capul plecat resemnata sa fie folosit ca si carne vie pe o piata în care jucătorii sunt guvernul, bogătanii spălări din afara tarii , biserica si mafia de cartier, din care cea mai rea e formată din tigani. Păcat ca românii români prefera sa iei vada familiile violate, ucise si lipsite de libertate, ca adevărat sclavi. Ei la rândul lor sunt sclavi ce faci copii pe mosia tuturor parvenitilor. TREZITI-VĂ

  4. Pe 3 aprilie 2017, la Gheorgheni Harghita, li s-a dat foc caselor tiganilor pentru ca au furat 30.000 ron.
    La noi, pentru ca violeaza o femeie in varsta sunt premiat, li se da casa si masa moka.
    Bravos bukovineni, cu adevarat stiti sa dati si al doilea obraz. Poate chiar si surorile sau feteel voastre?