Tuesday , April 30 2024

Foresta a obținut prima victorie din 2017

Formația suceveană a obținut prima victorie din ultimele 16 etape de campionat, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, cu scorul de 2-0, în fața celor de la Academica Clinceni. “Galben-verzii” au înscris pe final, prin Vraciu (’88 – penalty) și Rusu (90+4). Ilfovenii au vrut să iasă de pe teren la faza penalty-ului din care Foresta a deschis scorul. “Important este că am câștigat cele trei puncte. Am dominat în mare parte jocul și cred că victoria noastră este meritată”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu. Foresta a urcat pe locul 9 la finalul etapei

 Liga2. Foresta - Academica (3)

Foresta a câștigat de 1 aprilie și nu e păcăleală. Echipa suceveană a cunoscut din nou gustul victoriei după o așteptare de aproape șase luni, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, cu scorul 2-0, în fața Academicii Clinceni, în etapa a 27-a a Ligii a II-a.

Măcinați de probleme interne, “galben-verzii” au început într-o atmosferă dezolantă întâlnirea contra ilfovenilor, fără tabelă de marcaj funcțională, fără sonorizare pe stadion, fără obișnuitul program de meci și cu doar câteva sute de spectatori în tribune.

Lipsa de interes a spectatorilor s-a transferat în teren, unde trupa preluată de Bogdan Tudoreanu și-a creat o singura ocazie de gol în prima jumătate de oră de joc, la un șut blocat trimis de Cerlincă.

De partea cealaltă, oaspeții au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 40, când Vențer a centrat de pe partea dreaptă, Onțel a reluat mingea cu capul, dar Niga a reținut de pe centrul porții. Dumitriu și-a încercat apoi șansa dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, dar Matache a fost la post și a reținut cu siguranță.

Asanache, cu un șut din alergare pe lângă poartă, a semnat ultima ocazie a unei prime reprize cu un fotbal jucat parcă în dorul lelii.

Centralul orădean Marius Omuț a fost extrem de prietenos cu gazdele după pauză. A acordat multe lovituri libere în preajma careului ilfovenilor, dar Foresta n-a reușit să fructifice niciuna. Dintr-o astfel de fază și-a încercat tirul și Dumitriu, în minutul 75, dar execuția șeptarului sucevean a trecut razant cu transversala.

Minutul 86 a consemnat și cea mai controversată fază a meciului. Rusu a centrat puternic de pe partea stângă, Dănilă a fost busculat în careu în momentul preluării, iar centralul Omuț a dictat penalty.

Au urmat două minute de gâlceavă între arbitru și jucătorii ilfoveni, care chiar au vrut să părească terenul de joc în semn de protest.

Odată oprit tămbălăul, Vraciu și-a așezat mingea pe punctul cu var de la 11 metri și și-a trecut în cont primul gol în tricoului Forestei.

Formația suceveană și-a dublat avantajul în minutele de prelungire, când Cerlincă a scăpat pe contraatac, mingea a ajuns la Bogdan Rusu, iar decarul gazdelor și-a trecut în cont al zecela gol stagional, după ce a înscris cu un șut plasat pe lângă Matache.

Foresta – Academica Clinceni s-a terminat 2-0, aceasta fiind prima victorie pe care gruparea suceveană o obține în fața ilfovenilor în 12 întâlnirii directe. “Galben-verzii” n-au strălucit sâmbătă, dar au obținut trei puncte care îi urcă pe locul 9 în clasamentul Ligii a II-a.

Foresta Suceava: Niga – Cerlincă, D. Lung, Al. Mutu, Semeghin – Asanache, Stănescu (’55 Vraciu) – Bg. Rusu, Dumitriu, Căinari (’81 Drugă) – Grumezescu (’75 Dănilă). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Academica Clinceni:  Matache – Venșer, Chindriș, Bg. Matei, Pulhac – Al. Lazăr, Udrea – C. Gheorghe, H. Chiacu (’84 Benzar), Cioablă (’62 Cruceru) – Onțel (’66 Coman). Antrenor: Adrian Ene.

La meciul de sâmbătă au asistat aproximativ 500 de spectatori. Galeria suceveană i-a strigat numele fostului antrenor Cristi Popovici, a afișat un banner cu mesajul “Mai bine un bloc de 10 etape, decât o echipă fără derapaje”,dar și unul în care a ținut să-l comemoreze pe fostul membru al galeriei Alexandru Jauca.Liga 2. Foresta - Academica (2)

Tudoreanu: “Cred că victoria noastă e meritată”

Bogdan Tudoreanu consideră că victoria formației sucevene a fost meritată. “Important este că am câștigat acest meci și cele trei puncte. Am dominat în mare parte jocul și cred că victoria noastră este meritată. Am avut mai multe situații de gol decât adversarul. Sperăm să se rezolve problemele financiare, iar dacă ne vom continua activitatea eu cred că ne vom îndeplini și obiectivul. Avem un lot valoros și locul nostru nu este aici. Sperăm ca băieții să prindă încredere odată cu această victorie”, a declarat antrenorul Forestei, care a negat faptul că a intrat în cabina arbitrilor la pauză.Liga 2. Foresta - Academica (1)

Ilfovenii vor depune memoriu împotriva arbitrului Omuț

De altfel, ilfovenii, în frunte antre­norul Stefan Odoroabă și portarul Florin Matache au făcut un întreg circ pe culoarele Areniului la finalul meciului de sâmbătă. Aceștia au anunțat că vom depune un memoriu la CCA împotriva arbitrului orădean Marius Omuț. „A fost un meci care curgea spre 0-0, până a intervenit domnul arbitru, care a dat penalty din nimic. O să se facă memoriu împotriva arbitrului. Eu îi felicit pe băieți că, după rușinea cu Juventus, au venit la Suceava și au dat ce au avut mai bun. Au fost o echipă în adevarătul sens, dar nu am cum să antrenez greșelile de arbitraj. Nu se poate să primim împotriva noastră un penalty care nu s-a văzut de nicăieri, din nicio poziție. Prima reacție a jucătorilor a fost să iasă de pe teren. Nici ei nu au înțeles de ce s-a acordat penalty la o fază la care nu a fost niciun contact. Am avut o discuție de un minut cu ei pe teren și au înțeles că trebuie să revină, că nu avem ce să facem, că nu era o soluție să ieșim de pe teren”, a declarat antrenorul celor de la Academica Clinceni la Sport Total FM.

Rezultatele etapei a XXVII-a:

Foresta Suceava – Academica Clin­ceni 2-0

Chindia Târgoviște – Metalul Reșița 4-0

CS Balotești – FC Brașov 2-2

Olimpia Satu Mare – Juventus București 1-3

CSM Râmnicu Vâlcea – Dacia Unirea Brăila 0-3

Unirea Stefănești – CS Afumați 0-3

UTA “Bătrâna Doamnă” – Lucea­fărul Oradea 0-0

Dunărea Călărași – Sepsi Sfântu Gheorghe (astăzi)

CS Mioveni și Politehnica Timișoara au stat.

 

In runda viitoare de campionat, Foresta va evolua sâmbătă pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila. (Dănuț CHIDOVET. Foto: Alex MACOVEI­CIUC)

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …