Wednesday , May 1 2024

"Deputatul-mitraliera", la Parchetul General: "M-am dat mare. Nu am tras la Revolutie". Catalin Radulescu s-a autosuspendat din PSD

Deputatul Catalin Radulescu a dat declaratii la Parchetul General, in dosarul de tulburare a linistii si ordinii publice deschis in urma declaratiilor facute in presa.
catalin radulescu

Parlamentarul a afirmat intr-un interviu pentru Adevarul ca are o mitraliera AKM pe care este pregatit sa o foloseasca. Luni, Catalin Radulescu a spus ca, de fapt, “s-a dat mare”, pentru ca a fost “iritat” de jurnalisti.
Tot luni, Catalin Radulescu s-a autosuspendat din PSD, relateaza surse din filiala judeteana Arges a partidului.
Deputatul a declarat la audieri ca afirmatiile potrivit carora ar detine o arma de la Revolutie pe care este pregatit sa o foloseasca in Piata Victoriei au fost facute pentru ca a fost iritat de intrebarile jurnalistilor. “Am inceput sa bravez, sa ma dau mare, laudandu-ma ca as avea arma pe care am avut-o la Revolutie, ceea ce nu este adevarat. Nu am tras la Revolutie. Am cazut victima a propriei mele superficialitati”, le-ar fi spus parlamentarul procurorilor, potrivit Adevarul.
Acesta a mai spus ca are o arma din 1999 si a dat detalii despre celelalte arme, pentru suspiciuni de nerspectare regimul armelor si munitiilor.
Politia Arges s-au autosesizat si a facut verificari cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor si al munitiilor dupa declaratiile facute de catre deputatul Catalin Radulescu in cadrul unui interviu pentru Adevarul.
Acesta a declarat, printre altele, ca a pastrat acasa o mitraliera AKM de la Revolutie si ca este pregatit sa o foloseasca din nou si a cerut ca tunurile cu apa sa fie folosite impotriva manifestantilor din Piata Victoriei.
In urma autosesizarii Politiei, Radulescu a ramas fara cele doua arme pe care le detinea, iar permisele de portarma i-au fost anulate.
stirileprotv.ro

Vezi si

Atenționare MAE: Greve în lanț pe Aeroportul Heathrow din Londra. Prima, a Poliției de Frontieră, până pe 2 mai

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii …