Thursday , May 2 2024

Dacian Cioloş: Luăm în calcul foarte serios lansarea unui nou partid politic

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat joi dimineață, la RFI, că ia în calcul lansarea unui nou partid politic. „Luăm în calcul foarte serios un partid politic nou. Interesul nostru e să dăm o alternativă politică credibilă pentru următoarele alegeri, dar și până atunci”, a declarat Dacian Cioloș, scrie republica.ro
ciolos

Acesta a adăugat că discuțiile avute cu PNL și USR nu au avut niciun rezultat concret. Întrebat de o apropiere de liberali, Cioloș a răspuns:
„Dacă va fi o decizie în acest sens, o anunț. Nu am nimic conturat în acest moment nici cu PNL, nici cu USR”.
Un prim pas va fi lansarea unei inițiative civico-politice: „o organizație neguvernamentală cu obiective politice”, a descris-o Dacian Cioloș.
„Vor fi parte a acestei asociații membri ai fostului Guvern. Vrem să continuăm proiecte începute când eram la guvernare, în domeniul economic, social, educație, sănătate”, a explicat fostul premier. „Vom coagula competență tehnică. Vom veni cu propuneri legislative” care să fie susținute din Parlament de PNL și USR, a adăugat Cioloș.
 

Vezi si

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis, premiat de Atlantic Council ”pentru rolul său în leadershipul transatlantic și european”

Președintele Klaus Iohannis va fi printre laureații prestigioaselor premii anuale ale organizației Atlantic Council, considerate …